Gündem
  • 20.9.2021 10:31

Kız öğrencisinin eteğini açıp tokat atan Celal Şengör hakkında soruşturma başlatıldı

Skandal sözleri tepki çekmişti! Celal Şengör hakkında son dakika gelişmesi

Öğrencisini taciz ettiği anları canlı yayında anlatarak büyük tepkiye neden olan Prof. Dr. Celal Şengör'ün görev yaptığı İstanbul Teknik Üniversitesi'nden (İTÜ) konuyla ilgili bir açıklama geldi.

İstanbul Teknik Üniversitesi Avrasya Yer Bilimleri Enstitüsü'nde ders veren akademisyen ve jeolog Prof. Dr. Celal Şengör yayınladığı bir videoda geçmiş dönemde öğrencisi ile yaşadığı bir anıyı anlatmıştı. Celal Şengör'in sözleri büyük tepkiye neden olmuştu.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) rektörlüğü, Prof. Dr. Celal Şengör hakkında idari soruşturma başlattı.


İTÜ'DEN AÇIKLAMA: EN KÜÇÜK BİR TOLERANS GÖSTERİLMEYECEK

Açıklamada,"Geçtiğimiz günlerde, üniversitemiz öğretim üyelerinden birinin çevrimiçi ortamda sarf ettiği sözlerle ilgili idari soruşturma başlatılmış olup süreç devam etmektedir.

İstanbul Teknik Üniversitesi, fiziksel sözlü ve diğer şekillerde tacizin, küçük düşürücü davranışların her çeşidine karşı olup, bu tür eylemleri gerçekleştiren kişikere en küçük bir tolerans gösterilmeyecektir. İTÜ'nün yüzyıllara yayılan köklü birikiminin ve vizyonunun getirdikleri, böyle konularda gereken sorumluluğu almayı en net biçimde tavır göstermeyi gerektirmektedir.

Taraflardan birinin mağdur olması ve korunması gereken özel hayatı nedeni ile idari soruşturma sonuçlanıncaya kadar kamuoyunu sabirlı olmaya davet ediyoruz. Olayın cezai yönü savcılıkların incelemesinde olup hukukun üstünlüğüne olan inancımız tamdır." denildi.

CELAL ŞENGÖR NE DEMİŞTİ?

Celal Şengör bir öğrencisiyle yaşadığı olayı, "O kadar kızdırdı ki, Saniye'nin eteğini kaldırdım. Kıçına bir tokat attım. Bu dehşete düştü. Baktım böyle bakıyor bana. Bana bak dedim baban bunu yaptı mı dedim. 'Bana babam bile bunu yapmadı' dedi. Heh dedim eksik kalmış, şimdi tamamlandı" sözleriyle anlatmıştı.

Güncellenme Tarihi : 20.9.2021 10:40

İLGİLİ HABERLER