Asayiş
  • 28.9.2011 17:45

KIZ YÜZÜNDEN ÖLDÜRDÜKLERİ GENCİN MAKATINA ŞİŞE SOKMUŞLAR

Olay hakkında mahkemede ifade veren genç, öldürülen Selçuk Sağlam'ın annesine , "Oğlun ölümü haketti" dedi. 
Hapishaneye girmeden önce kız arkadaşını ve sevgilisini öldürülen arkadaşına emanet ettiğini anlatan Murat Cansız, "Ben ona sevgilimi ve kızkardeşimi emanet ettim.O sevgilime tecavüz edip kızkardeşimi uyuşturucuya alıştırdı" dedi.

SAMSUN’da kız meselesi yüzünden Selçuk Sağlam’ı öldürdükleri ileri sürülen 7 tutuklu sanık ile cinayeti gizledikleri belirtilen 2’si kadın 5 tutuksuz sanığın yargılanmasına devam edildi. Cumhuriyet savcısı tutuklu sanıkların ağırlaştırılmış ömür boyu hapis ve hürriyeti tahditten 14 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.

Olay geçen Ocak ayında İlkadım İlçesi’nde meydana geldi. İddiaya göre Selçuk Sağlam (23) en yakın arkadaşı olan ve cezaevinde bulunan Murat Cansız’ın (23) kız arkadaşı Aslıhan Fehriye E. (19) ile cinsel ilişkiye girdi. Cansız cezaevinden çıktıktan sonra bu ilişkiyi öğrenince kız arkadaşına sordu. O da Selçuk Sağlam’ın kendisine tecavüz ettiğini söyledi. Bunun üzerine Murat Cansız, kardeşi Ferhat Cansız (19) ile arkadaşları Mehmet Özgür (24), Yakup Cödel (25), Yunus Biçer (20), Murat Kale (25) ve Mertcan Karaaslanoğlu’nu (19) göndererek Selçuk Sağlam’ı bulmalarını istedi. Sanıklar Sağlam ve o anda yanında olan yeğeni Gökhan Odacı’yı bulup boş ve kullanılmayan bir eve götürdü. İddiaya göre burada Sağlam’ı tekme tokat döverken, Murat Cansız şişeyle gencin kafasına vurdu. Daha sonra baygın haldeki gencin makatına şişe sokarak fotoğraf çekti. Ardından da olay yerinden uzakta bir sokakta bırakarak kaçtı. Mahalle sakinlerinin hastaneye kaldırdığı genç, beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti. Polis kaçan sanıkları tek tek bulup gözaltına aldı.

Cinayet suçundan gözaltına alınan 12 şüpheliden, biri kadın 8 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan ilk duruşmada Aslıhan Fehriye E., tahliye oldu. Bugün tekrar hakim karşısına çıkan sanıklardan Murat Cansız, eski savunmalarını tekrar ederek, "Sevgilimi ve kardeşimi ona teslim ettim. Sevgilime tecavüz etmiş, kardeşimi de uyuşturucuya alıştırmış. Arkadaşlarım gezerken onu görmüşler ve alıp benim yanıma getirdiler. Kendisine 3- 4 tokat attım. Diğer arkadaşlardan bazıları yumruk ve tokat attı. Aslıhan ise şişeyle Selçuk’a vurdu" dedi. Diğer tutuklu sanıklar da Cansız’ın ifadesine katılarak kendilerinin attıkları tokatlar ile Selçuk Sağlam’ın ölmüş olamayacağını ileri sürdü. Aslıhan Fehriye E. ise, sanıkların kendisini suçlamalarına bir anlam veremediğini belirterek, "Hepsi Selçuk’a tekme tokat vurdu. Murat Cansız da kafasına bira şişesiyle vurdu. Ben kimseyi azmettirmedim, vurmadım" diye konuştu.

Duruşmaya katılan Selçuk Sağlam’ın annesi Gönül Sağlam, sanıkların hepsinden şikayetçi olduğunu belirterek, "Oğlumu nasıl öldürdüyseler, onlara da ölüm cezası verin" dedi. Bu sırada tutuklu sanık Murat Cansız, "Oğlun hak ettiği için öldü" diye bağırdı. Cumhuriyet savcısı ise mütealasında sanıkların canavarca hisle cinayet işlemekten ağırlaştırılmış müebbet, hürriyeti tahdit suçundan da 14 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmalarını talep etti. Savcı ayrıca tutuksuz yargılanan 2’si kadın toplam 5 sanığında suçu bildirmeme ve suçluyu kayırma suçlarından 1 ila 5 yıl arasında hapis cezasına çarptırılmasını istedi. Mahkeme heyeti sanıkların ve avukatlarının son savunmalarını hazırlamaları için duruşmayı erteledi.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 13:41

İLGİLİ HABERLER