Asayiş
  • 5.9.2013 19:15

"Kıza evlenmeden olmaz dedim. Dinletemedim”

MUAMMER AY
SAMSUN  - Samsun'da 17 yaşındaki genç kıza tecavüz ettiği iddiasıyla yargılanan şahsın tutuksuz yargılanmasına karar verildi. Zanlının, "Kızı evlenmeden olmaz dedim. Dinletemedim” şeklinde kendini savunması dikkat çekti.
Edinilen bilgiye göre, yaklaşık 3 ay önce İlkadım ilçesinde, 17 yaşındaki lise öğrencisi Z.K. adlı genç kız, O.Y. (28) adlı gencin 8 ay içinde kendisini Ulugazi Mahallesi, Çatkaya köyü ve Kaleboğazı köyüne götürerek buralarda darp edip zorla tecavüz ettiğini iddia ederek polise şikayette bulundu. Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Bürosu ekipleri, olayla ilgili O.Y.'yi yakalayarak gözaltına aldı.
Yaklaşık 3 ay önce tutuklanan O.Y.'nin hakkında Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan O.Y., hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Bugün görülen davanın ilk duruşmasında kendini savunan O.Y., " Mağdure ile tanışıp arkadaş olduk. Buluşmaya başladık. Buluştuğumda benim gözlerimi kapatmamı istedi. Kapatınca da beni öptü. Ben kendisinden uzak durmaya çalıştım. Evlenmeden olmaz dedim. Kendisini seviyordum ve evlenecektim. Ancak, benimle ilişkiye girmek istedi. Ben de kendisine beni tiriplere sokma diye uyardım. Kendi rızasıyla 5-6 kez ilişkiye girdim. Aramızda tartışma çıktı. Bana taşla saldırdı. Ben de kendisine tokat attım. Okulunu bitmesini bekliyorduk. Evlenecektik" dedi.
Z.K.'nin babası A.K. ise tutuklu sanık O.Y.'den şikayetçi olduğunu belirterek, "Hakim bey ben olayı Çocuk İzleme Merkezi'nde öğrendim. Kızım 17 yaşında. Okula pırıl pırıl çocuk olarak gönderdim. Bu şekilde olay başıma geldi. O.Y.'nin cezalandırılmasını istiyorum" dedi.
O.Y.'nin avukatı Hakan Ecevit Gürünlü ise müvekkilinin Z.K.'yi sevdiğini belirterek, "Z.K., olay tarihinde 18 yaşından büyüktür. Kendi rızasıyla ilişkiye girmiştir. Müvekkilim kendisini seviyor ve evlenmek amacıyla birlikte olmuştur. Aralarında kıskançlık yüzünden kavga çıkmıştır. Tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesini talep ediyorum" diye konuştu.
Mahkeme heyeti suç vasfında değişme olma ihtimali üzerine O.Y.'nin tutuksuz olarak yargılanması üzeri tahliyesine karar vererek, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:15

İLGİLİ HABERLER