Gündem
  • 9.11.2013 17:02

Kızılderililer'in su ihtiyacını TİKA karşılayacak

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Amerika'nın batısında yer alan Oregon'da yaşayan Kızılderililer'e ait 700 hane ve 850 kişilik okulunun su ihtiyacını karşılayacak.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Warm Springs bölgesinde yaşayan 5 bin Kızılderili'ye su yardımı götüren TİKA, bölge halkına umut kaynağı oluyor.

Ajans, Oregon'da, dağınık haldeki Kızılderililer'i bir araya toplayacak 700 hane ve gelecek yıl tamamlanması öngörülen 850 kişilik okulun içme suyu ihtiyacını karşılayacak. Bu kapsamda bölgede su tankı hayata geçirilecek.

Türkiye'nin insani yüzünü tanıtarak dünyanın farklı ülkelerinde toplumsal kalkınmaya yardımcı olan TİKA, bu projesiyle de binlerce insanın yaşam seviyesinin yükselmesini sağlayacak. 12 Kasım'da TİKA Başkanı Serdar Çam ve Kızılderili şeflerinin katılacağı toplantıda, TİKA'nın projeye desteğini belirten temsili çek verilecek.

Proje Müdürü Travis Wells, yapılacak su tankının hayati önem taşıdığını belirterek, proje tetkikine gelen TİKA heyeti ile Türkiye'ye teşekkür etti.

Projenin hayata geçmesiyle farklı kabilelerden ailelerin birlikte yaşayacaklarını bildiren Travis, "Önemli olan unutulan Kızılderili adetlerini yeni nesillere öğretmek" ifadesini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 10:32

İLGİLİ HABERLER