Asayiş
  • 25.7.2009 19:01

KIZINI KAÇIRANLARI DOMUZBAĞIYLA BAĞLAYIP İŞKENCE YAPTI!..

Manisa'da 27 yaşındaki kızı Ayten Güvercin'i kaçırdıkları şüphesiyle bir bağ evine götürdükleri iki kişiye, ellerini domuz bağı ile bağlayarak işkence yapan Cemal Güvercin ve yakınları, polisin düzenlediği operasyonla yakalandı.

Bitlis'ten Manisa İshakçelebi Mahallesi'ne göç ederek yaşamını sürdüren Cemal Güvercin, kaybolan kızı Ayten Güvercin(27)'in kaçırılmış olabileceği ihtimali ile Şehit Özdemir Karakolu'na başvurdu. Bir yandan da kızlarını kendi imkanlarıyla aramaya devam eden aile, kızlarının Mehmet Sevim ve Ekrem Kurt tarafından kaçırıldığını öğrendi.

Cemal Güvercin, kardeşi Arafat ve Cuma Güvercin, yeğenleri Alparslan Güvercin, Yalçın Güvercin, Aşkın Güvercin, akrabası Yıldırım Yıldıray ile Ş.U, E.Ö ve E.K, sokakta dolaşırken yüzüne sprey sıkıp kaçırdıkları Mehmet Sevim ve Ekrem Kurt'u Gediz ovasındaki Şarkı Köprü Tımarı Vezirköprü köyü civarındaki bağların arasına götürdü. Güvercin ailesi ve yakınları, kaçırdıkları şahısları Hizbullah'ın domuz bağı yöntemiyle ellerini arkadan bağlayıp
işkence yaparak sorguya başladı.

SUÇÜSTÜ YAKALANDILAR

Kendilerine gelen bir ihbarı değerlendiren Manisa Asayiş Şubesi Cinayet-Gasp Büro Amirliği ekipleri, Gediz Ovası'nda başlattıkları operasyon kapsamında Güvercin ailesini, kaçırdıkları şahıslara bıçak ve sopalarla işkence yaparken suçüstü yakaladı. Manisa polisinin infazın eşiğinden kurtardığı yüzleri ve başlarından yaralanan Mehmet Sevim ve Ekrem Kurt, Manisa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis olay yerinde işkencede kullanılan 1 adet dirgen, E.K.'nın ellerinin bağlandığı 5 metre uzunluğunda ip, kesici kısmı 15 cm olan bıçak, şüpheli A.G.'nin üzerinde de 1 adet biber gazı ele geçirdi. Kurtulduklarına inanamayan Sevim ve Kurt, "Polis bizi bulmasaydı sonumuzu düşünemiyorduk. Kızlarını biz kaçırmadık ve olaydan haberimiz yok" dedi. Manisa polisi kayıp olan 27 yaşındaki Ayten Güvercin'in izini bulmak için yerinde operasyonlarına devam ediyor. Asayiş Şubesi'ne bağlı Cinayet Gasp Büro Amirliği ekipleri, Cemal Güvercin ve akrabalarının aralarında bulunduğu 10 kişiyi suçüstü yakalayıp "Adam Kaldırma-Hürriyeti Tahdit-Müessir Fiil-Ölümle Tehdit " suçlarından adliyeye sevk etti.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:06

İLGİLİ HABERLER