Gündem
  • 13.6.2014 17:26

Kızının hasretine dayanamayıp Musul'a götürmüş

Irak’ın Musul şehrinde Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanları tarafından Musul Konsolosluğu’nda rehin tutulan en küçük rehine 8 aylık Ela’nın dedesi Nevzat Taşkıran, oğlu Emin ve ailesiyle IŞİD baskınından 3 saat önce görüntülü telefonla görüştüklerini belirterek, “Sabah kalktığımızda konsolosluğa baskın olduğunu duyduk. Oğlum, gelinim ve torunumun iyi olduklarına inanıyorum. Devlet, teröristlere orayı yedirmez" dedi.
Kırşehir’in Mucur İlçesi'nde yaşayan Emin Ercan, 8 yıl önce memur olarak Musul Konsolosluğu’nda çalışmaya başladı. Geçen yıl Sümeyye Ercan ile hayatını birleştiren Emin Ercan’ın 8 ay önce kızı Ela dünyaya gelince, eşi ve çocuğunu alarak Musul’a götürdü.

Musul Konsolosuğu’nda IŞİD güçleri tarafından rehin alınan Emin Ercan’ın babası Nevzat Ercan, rehinelerden Mesut Taşkıran’ın babası Recep Taşkıran ile birlikte sabırla beklediklerini söyledi. Mesut Taşkıran ile Emin Ercan’ın dayı oğulları olduğunu anlatan Nevzat Ercan, “Allah’ın izniyle sağ salim dönecekler. Bunu biliyorum. Devletimiz, güçlü bir devlet. Zaten sürekli olarak da bilgilerini alıyoruz. Dışişleri Bakanlığı müsteşarları arayıp, bilgilendiriyorlar. Bu konuda en ufak bir endişemiz yok. Sağlıklarının ve durumlarının iyi olduklarını, sürekli Türkiye ile irtibat halinde olduklarını biliyoruz. Emin, gelinim ve torunumla ilgili çok şükür olumsuz bir haber almadık" dedi.

BASKINDAN 3 SAAT ÖNCE GÖRÜŞTÜK

Oğlu Emin’in torunu Ela’nın hasretine dayanamayarak 3 ay önce izinli olarak Mucur’a gelip, alıp Musul’a götürdüğünü belirten Nevzat Ercan, “Gelinim ve torunum 3 ay önce Musul’a gittiler. Ela doğduktan sonra, oğlum çocuğun hasretine dayanamadı. Musul konsolosu da oğlumun isteğini kabul edince, gelinim ve torunumu da gönderdik. Oranın sıkıntılı olduğunu biliyorlardı. Geçen yıl birbirlerini severek evlendiler. Aralarındaki sevgi, her sıkıntıyı yeniyordu. Oğlum, Irak’ın bu durumunu biliyordu, ancak bilerek ve severek çalışıyordu. Oğlumla görüştüğümde, 'Baba, buraya yapılan bir şey, devlete yapılmış gibidir. Çok güzel korunuyor, özel harekat polisleri var. Bizim de sıkıntımız yok' demişti. IŞİD operasyonundan 3 saat önce görüntülü telefonla oğlum, gelinim ve torunumu görmüştüm. Ela gülüp, eğleniyordu. Hiçbir sıkıntıdan bahsetmedi. Operasyondan bahsetmemişti. Daha sonra da rehin düştüler ve irtibat sağlayamadım. Sabah haberleri görünce, inanamadık. Cep telefonlarını aradık ancak ulaşamadık. Gelinim, torunumla 3 ay orada kalıp, geri yanımıza dönecekti. En ufak üzüntümüz yok, gönlümüz rahat. Devlet, teröristlere orayı yedirmez. Komşularım da gelip, teselli ediyorlar. Konsolosluk dışına ateş bölgesi olduğu için çıkamıyorlar. Dışarı çıktıkları zaman ateş altında kalacaklar. Güvenli bir zamanı bekliyorlar diye düşünüyorum" diye konuştu.

DEVLETİMİZE GÜVENİMİZ TAM

Musul Konsolosluğu’nda pasaport ve vize işlemlerinde memur olarak çalışan Mesut Taşkıran’ın babası Recep Taşkıran da Emin Ercan ile oğlunun biran önce kurtulmalarını istediğini söyledi. Oğluyla 4-5 gün önce telefonla görüştüğünü anlatan Recep Taşkıran, şöyle devam etti: “Şu anda sıkıntımız yok. Önce Allah’a sonra devletimize güveniyoruz. Dışişleri Bakanlığı bizi daima bilgilendiriyor, telefonla irtibat halindeyiz. Mesut ile 4-5 gün önce telefonla görüştük. İyiyim baba, bir sıkıntımız yok demişti. Görüştüğümüzde rehin olup olmadığını bilmiyorum ama sıkıntı olmadığını söylemişti. 3 yıldır Musul Konsolosluğu’nda memur olarak çalışıyordu. Nişanlıydı ve Ramazan Bayramı’ndan sonra Ağustos ayında düğününü yapacaktık. Gelinim de bekleyişini sürdürüyor. Musul’da 4 tane çapulcuya mı kalacaklar. Güvenimiz tam. Hiç tereddüdümüz yok, devletimiz er veya geç onları alıp gelecekler. Çocuklarımızın gelmesini istiyoruz.ö

Mesut Taşkıran’ın annesi Hacer Taşkıran ise, oğlunun Ağustos ayında düğün yapacağını söyleyerek, sabırla beklediklerini anlattı.

Mükremin ÖKSÜZGİL/KAYSERİ,DHA
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:13

İLGİLİ HABERLER