Eğitim
  • 7.1.2014 14:54

Kızının öğrencisi oldu

MİLLİ Eğitim Müfettişi Öner Aslan, 58 yaşında yüksek lisans yapmaya karar verince, Gediz Üniversitesi’nin en yaşlı öğrencisi oldu. Aslan, hoca olan kızı Senem Kılıç’ın dersine de girip, ilginç bir deneyim yaşadı.

Öner Aslan, Gediz Üniversitesi’nde işletme yüksek lisans eğitimine başladı. Aslan’ın hocalarından biri de Sosyal Bilimler Enstitüsü Öğretim Görevlisi Senem Kılıç oldu. Aslan, seneler sonra tekrar öğrenci sıralarına oturmaktan ve evladının öğrencisi olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi, “Hayatım eğitimle geçti. Benim için her şey bir yana eğitim bir yana. Öğrenmenin yaşı yok, yaşam boyu kendimizi geliştirmemiz gerektiğini düşünüyorum. 58 yaşında lisansüstü eğitime başlamamın nedeni de bu. Baba-kız ilişkimiz derste yerini öğretmen-öğrenci ilişkisine bırakıyor, ondan çok şey öğreniyorum, iş hayatımda da yararlarını görüyorum. Diğer kızım Gülşah Yılmaz da Gediz Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Adalet Programı’nda öğretim görevlisi. Ailece eğitimciyiz, onlarla gurur duyuyorum” dedi.

Gediz Üniversitesi Öğretim Görevlisi Senem Kılıç da hiç unutamayacağı öğrencinin babası olacağını ifade etti, “İlköğretim öğrencisiyken okulumuzun müdürü babamdı. Yıllar sonra yerlerimiz değişti, öğretmen ben oldum, babam ise öğrenci. Ona çok şey borçluyum, bana çok şey öğretti. Benim öğrencim olarak asıl dersi o bana veriyor. Eğitimin önemini, okumanın asla yaşının olmadığını hem bana hem de çevresindekilere bir kez daha gösteriyor. Böyle bir babam olduğu için çok şanslıyım” dedi.

İZMİR, (DHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:41

İLGİLİ HABERLER