KKTC’de peş peşe patlamalar

3 dk okuma
KKTC’de peş peşe patlamalar

Hızlı Özet

Olayla ilgili olarak Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özerzay, “Girne’nin doğusunda kısa bir süre önce maalesef askeri bölge içerisinde bir cephanelikte yangın çıkmış ve arka arkaya patlamalar meydana gelmiştir. Gerek askeri yetkililerimiz, gerekse polis genel müdürlüğü ile temas halinde olaya müdahale ediyoruz. Sağlıklı bilgiye ulaşır ulaşmaz kamuoyu ile paylaşacağız. Az sonra ben de bölgede olacağım.” Şeklinde yazılı bir açıklama yaptı.






KKTC’nin Girne şehrinde Çatalköy bölgesindeki askeri bölgede sebebi henüz bilinmeyen patlamalar meydana geldi. Askeri bölge yakınındaki 5 yıldızlı bir otelin boşaltıldığı belirtildi.



Olayla ilgili olarak Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özerzay, “Girne’nin doğusunda kısa bir süre önce maalesef askeri bölge içerisinde bir cephanelikte yangın çıkmış ve arka arkaya patlamalar meydana gelmiştir. Gerek askeri yetkililerimiz, gerekse polis genel müdürlüğü ile temas halinde olaya müdahale ediyoruz. Sağlıklı bilgiye ulaşır ulaşmaz kamuoyu ile paylaşacağız. Az sonra ben de bölgede olacağım.” Şeklinde yazılı bir açıklama yaptı.



CAN KAYBI YOK



KKTC Başbakan Yardımcısı Özersay yaptığı açıklamada ilk belirlemede can kaybının olmadığını ancak patlamanın şiddetiyle yaralanan vatandaşların olduğunu ifade etti. Yangın sonrasında bölgedeki vatandaşların tedbir amacıyla köy dışına çıkartıldığını açıklayan Özersay, etrafa yayılan bir yangının olmadığını dile getirdi.



YETKİLİLER BÖLGEDE



Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Başbakan Ersin Tatar, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay ve ülkede görev yapan üst düzey askeri yetkililer olay yerine geldi.



AKINCI: ÖNCELİĞİMİZ CAN GÜVENLİĞİ



Basın mensuplarına bilgi veren Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, “Belli bir mesafede tedbir almak ve patlamaların bitmesini beklemek gerekiyor. Öyle bir olay ki bu, itfaiye aracı ile de yangına müdahale edemiyorsunuz. Bu gece oldu, gündüz de olsa helikopter ile müdahale edemiyorsunuz zira tehlikeli olabiliyor. Birinci öncelik can güvenliği, ilgili makamlar da bunun gereğini yerine getirdiler. Maddi hasar noktasında da kırılan camlar var. Bunların yaraları sarılır. Her olumsuzluktan geleceğe dönük olumlu dersler çıkarmak bizim görevimiz. Bu olayda da bunu yapmak gerekecek, bunun yeri ve zamanı da şimdi değil. Hepimize geçmiş olsun.” dedi.



KKTC’de askeri bölgede art arda patlamalar



TATAR: HİÇBİR ASKERİMİZE ZARAR GELMEDİ



Başbakan Ersin Tatar da “Hepimize çok geçmiş olsun. Aldığım bilgiye göre küçük bir yangının ilerlemesiyle mühimmat deposunda büyük bir yangın oldu. Çok şükür ki hiçbir askerimize de her hangi bir zarar gelmedi, hiçbir can kaybı olmadı. Bu şekilde bu tehlike de atlatılmış oldu. Patlamalar azaldı. Mühimmat deposundaki bu patlamalar sona erdikten sonra gereken incelemeler yapılacaktır. Şu anda soğukkanlı bir şekilde takip ediyoruz. Patlama ile bölgede bir panik yaşandı, ancak devletin tüm kurum ve kuruluşları olay yerinde olayı yakinen takibe almışlardır.” diye konuştu.



KKTC’de askeri bölgede art arda patlamalar



OTEL VE YERLEŞİM YERLERİ TAHLİYE EDİLİYOR



Askeri birlikteki mühimmat deposunda ardı arkası kesilmeyen ve gökyüzünü aydınlatan patlamalar nedeniyle bölgenin boşaltılması kararı alındı. Polis ekipleri, 5 yıldızlı bir otel yetkilileriyle görüşerek tahliye edilmesini istedi. Ardından çevredeki yerleşim yerlerinde oturanlar, evlerini tahliye etmeleri konusunda uyarıldı. Bölgenin boşaltılması istendi.



KKTC’de askeri bölgede art arda patlamalar



YARALILAR VAR



Bu arada KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, gazetecilere yaptığı kısa açıklamada yangın ve ardından meydana gelen patlamalarda, çevreye dağılan cam ya da çeşitli materyaller nedeniyle yaralananlar olduğunu ancak şu an için can kaybı yaşanmadığını belirtti. Özersay, "Şu anda yangın cephanelik bölgesinde içten içe patlamalarla devam ediyor, her patlamada şarapnel parçaları da atıldığı için bölgeye girişler kapalı, güvenli bir alan yaratıldı. Bölgedeki elektrikler de tedbir olarak kesildi. İlk belirlemeye göre can kaybı yok, ilk patlamada camlar parçalandığı için bazı cam kesikleri olan bireyler var ancak o noktada ambulans mevcut. Arapköy’deki vatandaşlar tedbir için köyü önemli ölçüde boşaltmış durumdadırlar ancak oraya dönük ilerleyen bir yangın mevcut değildir. Şu an itibarıyla etrafa yayılan bir yangın  yoktur." ifadelerini kullandı.



EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ: YANGINA HENÜZ MÜDAHALE EDİLEMİYOR



Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ise art arda patlamaların yaşandığı mühimmat deposundaki yangına henüz müdahale edilemediği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:



"Bu sabah 01.30 sıralarında, Girne Acapulco kavşağı yakınlarında bulunan askeri birlik içerisinde henüz tespit edilemeyen sebepden dolayı çıkan yangın sonucu birlik içerisindeki mühimmat deposunda patlamalar meydana geldi ve patlamalar halen devam etmektedir. Şu an için herhangi bir yaralı veya can kaybı tespiti yoktur. Bölgede geniş güvenlik ve trafik tedbirleri alınmış olup, güvenlik açısından Girne-Değirmenlik anayolu ile Acapulco kavşağından itibaren Girne-Esentpee anayolu trafik akışına kapatılmıştır. Yangına henüz müdahale edilemiyor."




Bu haber 290 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

CHP Silivri İlçe Başkanı Doruk Bulut tutuklandı
Asayiş

CHP Silivri İlçe Başkanı Doruk Bulut tutuklandı

Silivri Belediyesi'ne yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında gözaltına alınan CHP Silivri İlçe Başkanı Doruk Bulut, "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma" ve "suçtan elde edilen mal varlığı değerlerini aklama" suçlarından tutuklandı.

Habervitrini13615 Görüntüleme
Minik Leyla’yı ölüme götüren vahşi plan! Amcası her detayı düşünmüş!
Asayiş

Minik Leyla’yı ölüme götüren vahşi plan! Amcası her detayı düşünmüş!

Ağrı’da 8 yıl önce kaybolduktan sonra cansız bedeni derede bulunan 3 yaşındaki Leyla Aydemir’in ölümüne ilişkin davada amca Yusuf Aydemir’e verilen cezasının gerekçesi açıklandı. Kararda Leyla’nın ölüm sebebinin kesinleşemediği, açlık veya susuzluktan ölmediği, akrabalarının evlerinde arama yapılmadığı, Yusuf Aydemir’in Leyla’yı öldürdükten sonra su kuyusu ya da ambar gibi serin bir yerde sakladığı belirtildi. İşte gerekçeli kararda yer alan diğer detaylar…

Habervitrini9723 Görüntüleme
Ülke genelinde 355 düzensiz göçmen yakalandı
Asayiş

Ülke genelinde 355 düzensiz göçmen yakalandı

İçişleri Bakanlığı, 81 ildeki denetimlerde 25 göçmen kaçakçısı ile 355 düzensiz göçmenin yakalandığını bildirdi.

Habervitrini11980 Görüntüleme
Ağrı'da minik Leyla'nın "öldürüldükten sonra dere kenarına bırakıldığı" gerekçeli kararda yer aldı
Asayiş

Ağrı'da minik Leyla'nın "öldürüldükten sonra dere kenarına bırakıldığı" gerekçeli kararda yer aldı

Ağrı 1. Ağır Ceza Mahkemesinin gerekçeli kararında, 15 Haziran 2018'de ailesiyle ziyarete gittiği Bezirhane köyünde kaybolan Leyla'nın bulunması için çalışma başlatıldığı ve akarsu kenarındaki ağaçların arasında çocuğun cansız bedeninin bulunduğu hatırlatıldı.

Habervitrini10906 Görüntüleme