Gündem
  • 23.5.2013 18:54

KKTC'de Eroğlu-Küçük gerginliği

LEFKOŞA  -  Cumhurbaşkanı Eroğlu, bir kabulü sırasında yaptığı açıklamada, "Başbakan Küçük'ün kendisinin katıldığı kurultay ve sonralarını ya hatırlamadığını ya da kamuoyuna yanlış bilgiler aktardığını" söyledi.
     Küçük'ün 2012 yılının haziran ayında Ulusal Birlik Partisi (UBP) kurultayına aday olacağını açıkladığını, bu olayların o tarihten çok önce başladığını kaydeden Eroğlu, gerek kabine içinden gerek dışından hatta şimdi İrsen Küçük'ün yanında olan birçok milletvekili ve bakanın kendisini ziyaret ettiğini ve İrsen Küçük'ü eleştirdiklerini, fakat bunları kendisinin hiçbir zaman basınla paylaşmadığını dile getirdi.
     "Bir başbakanın danışmanları olmasının normal olduğunu, fakat danışmanlarının kendisi kadar gerçekleri görebilecek, her türlü kin, hırs ve öfkeden arınmış bir kişiliğe sahip olması gerektiğini" ifade eden Eroğlu, aksi halde işlerin bu noktalara gelebildiğini kaydetti.
    
     -"Küçük'ü ne rakip ne de düşman olarak görüyorum"-
    
     "İrsen beyle kavga etmeye niyetim yok" diyen Eroğlu, İrsen Küçük'ü ne rakip ne de düşman olarak gördüğünü söyledi. Eroğlu, "Bütün bu olayları yaratan kendisi ama 'Benim kimseyle sorunum yok' diyor" ifadelerini kullandı.
     Kendisinin UBP'nin kurulma aşamasında 1976'da memur olduğunu ve Gazimağusa hastanesinde görev yaptığını hatırlatan Eroğlu, Cemaat Meclisi kanunlarına göre, "kendi ilçesinden milletvekili olmak isteyen devlet memurları istifa ederler" maddesine uyarak istifasını Sağlık Bakanlığı'na yazılı sunduğunu ve Mağusa ilçe örgütünün kuruşunda ailesiyle birlikte gece-gündüz çalıştığını söyledi.
     Gerçeklerin halk tarafından bilindiğini fakat nesillerin değiştiğini kaydeden Eroğlu, "Yeni nesiller bazı şeyleri bilmiyor veya birçok şeyi unutmuş olabilir. Bakın İrsen bey bile birçok şeyi unutmuş, onun için bir kez daha bunları hatırlatma ihtiyacı duydum" diye konuştu.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:04

İLGİLİ HABERLER