Dünya
  • 1.7.2012 00:06

KKTC'den Asil Nadir'e tam destek

KKTC Maliye Bakanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası'nın (KTÖS), Asil Nadir davasıyla ile ilgili kendisini açıklama yapmaya çağırması üzerine, bakanlığının basın bürosu aracılığıyla yazılı bir açıklamada bulundu.

     KKTC Maliye Bakanı Tatar, 1986-1990 yıllarında Polly Peck şirketinde fon yönetimi yardımcısı olarak çalıştığını ve bir Kıbrıslı Türk olarak Asil Nadir ile de zaman zaman konuştuğunu belirterek, ''Polly Peck şirketi muhasebecileri, iç ve dış denetçileri ile halka açık bir şirket olması itibarıyla çok iyi yönetiliyordu. Ben de talimatlar doğrultusunda, büyük bir titizlikle ve yeminli bir mali müşavir olarak en iyi şekilde yasalara uygun görevimi yürüttüm'' ifadesini kullandı.
     1990 yılından 2001'e kadar FMC NUROL ve İstanbul'da Show TV ile Cine 5 ortaklığının genel müdür yardımcılığını yürüttüğünü dile getiren Tatar, şöyle dedi:
     ''Asil Nadir'in, dünya çapında bir iş adamı olarak Kıbrıs Türkünün menfaatlerini koruduğunu, KKTC'ye yaptığı yatırımlarla da gerçekten bu ülkeye büyük katkıları olduğunu herkes biliyor. Asil Nadir'in savunmaya geçtiği bir dönemde KTÖS'ün böyle bir açıklama yapmasını anlamakta güçlük çekiyorum. 6 aydır mahkemelerde söylenenler arasında adım geçmiş olabilir ancak kesinlikle yanlış bir işlem yaptığım veya suç unsuru olan bir şeye bulaştığım iddialarına katılmıyorum, böyle bir iddiayı kabul etmiyorum.''
     Asil Nadir'in İngiltere'de mahkemede savunma yaptığı bu dönemde daha fazla konuşmak istemediğini belirten Tatar, şunları kaydetti:
     ''Asil Nadir-in suçsuz olduğuna inanıyorum ve tabii ki ilerleyen günlerde inşallah beraatıyla sonuçlanacak bu dava ile olayların 25 yıl sonra kapatılmasını temenni ediyorum. Asil Nadir gerçekten büyük bir iş adamıydı ve onunla o dönem çalışmaktan gurur duyduğumu bir kez daha ifade ederken, kendisine başarılar dilerim. Bu davanın selametle sonuçlanmasını umuyorum. 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 17:01

İLGİLİ HABERLER