Gündem
  • 24.5.2013 11:39

Klima hortumlu içki düzeneği

Balıkesir’de bir kişinin sahte içki içerek komaya girmesinin ardından polis ekipleri, bar ve kafelerdeki denetimi sıklaştırdı. Polis ekipleri, bir kafede klima hortumu ile hazırlanmış bir içki servis düzeneği ile karşılaştı.

Hastanede tedavisi süren Karakuş’un içki temin ettiği iddia edilen C.D.’ye ait kafeye savcılık onayı ile baskın düzenleyen polis ekipleri, ilginç bir düzenekle karşılaştı. Polis, araştırmalarında ağzı açık olarak bulunan 4 alkol şişesine el koyarken, araştırmalarını derinleştirdi. Polis ekipleri çeşmeden bira aktığını görünce, bağlantı borularını takip ederek içkinin kaynağına ulaştı.

KLİMA BORUSU İLE İÇKİ NAKLİ

Kafenin alt katında bulunan bir başka iş yerini depo olarak kullandığı tespit edilen şahısların buradaki bira fıçılarına özel bir pompa düzeneği kurduğu ve pompalanan içkinin klima hortumu ile üst katta bulunan çeşmeye naklediği kaydedildi. Çeşmenin açılması ile harekete geçen pompa sayesinde ortada hiçbir içki şişesi bulunmadan servis yapabilen mekan hakkında yasal işlem başlatıldı. Polis ekiplerinin raporları doğrultusunda iş yerine Balıkesir Valiliği tarafından 10 bin TL ceza kesildiği öğrenildi.

Öte yandan polisin içki ruhsatı olmadan içki satışı yaptığına yönelik bir diğer raporu da Balıkesir Belediyesi’ne göndermesi üzerine iş yerinin kapatıldığı öğrenildi.

GÖZLER BURSA’DA

Balıkesir polisi, geçtiğimiz günlerde yaşanan sahte içkiden zehirlenme olayının peşini bırakmıyor. Soruşturmayı derinleştiren polis ekipleri, içkinin temin edildiği iddia edilen mekandaki 4 ağzı açık içki şişesini Bursa Adli Tıp Kurumu’na gönderdi. Erhan Karakuş’un annesi Hüsniye Karakuş’un da oğlunu zehirleyen içki şişesini polise teslim ettiği öğrenildi. Zehirlenme olayının aydınlatılması için şişeyi Bursa Adli Tıp Kurumu’na gönderen polis ekiplerinin gelecek rapor doğrultusunda yasal işlem başlatacağı bildirildi. Şişelerdeki alkolde içeriği bilinmeyen sıvılara rastlanması durumunda soruşturmanın daha geniş tabana yayılacağı öğrenildi.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:03

İLGİLİ HABERLER