Spor
  • 27.10.2008 20:33

KOÇ: BAŞKANIMIZ KESİNLİKLE DEVAM ETMELİ

İSTANBUL - Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Ali Koç, 2009 yılının mayıs ayında yapılacak olağan genel kurulda, başkan Aziz Yıldırım'ın göreve devam etmesinden yana olduğunu bildirdi.
Asbaşkan Şekip Mosturoğlu ile birlikte Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde düzenledikleri basın toplantısında, kongre ve kendisinin başkanlık hedefiyle ilgili soruya yanıt veren Koç, Yıldırım'ın istikrar adına devam etmesi düşüncesinde olduğunu kaydetti.
Yönetim kurulu olarak, henüz aralarında kongreyi konuşmadıklarını anlatan Koç, istikrardan yana olduklarına vurgu yaparak, şunları söyledi:
''Başkan, kararlı olduğu sürece, genel kurulun teveccühünü aldığı müddetçe, kesinlikle devam etmelidir. Bugünden o güne çok şey olabilir. Futbolun ne kadar kaygan bir zemin olduğunu sizler gayet iyi biliyorsunuz. Şu anki hedefimiz sezona odaklanmak. Düşüncemin, başkanımızın kesinlikle devam etmesi, bu istikrarın devam etmesi yönünde olduğumu söyleyebilirim.''
Kulüp üyeliklerinden ihraç edilen Sadettin Saran ve Tahir Kıran'ın aday olma isteği karşısında nasıl bir durum ortaya çıkacağı ifade edilerek yöneltilen soruya yanıt veren Şekip Mosturoğlu ise ''Sadettin Saran ve Tahir Kıran ile ilgili yönetimin bir kararı yok. Genel kurulun aldığı karar var. Genel kurul en üst organ. O karara karşı mahkemeye iptal davası açılabiliyor. Sadettin Saran'ın başlattığı bir süreç var, ama Tahir Kıran'ı bilmiyorum. Genel kurul üyeliklerini tekrar kazanırlarsa, aday olmalarının önünde hiçbir engel yok'' dedi.
Teknik direktör Aragones'in, Fenerbahçe'deki geleceğinin başarıya endeksli olup olmadığı yönündeki soruya Mosturoğlu özetle şöyle yanıt verdi:
''Kesin olan şey, bu devirlerin kapanması gerektiğidir. 'Biz hocanın arkasındayız, yanındayız, başarılı olamazsa ipini çekeceğiz, oyuncuları kadro dışı bıraktık' gibi söylemlerin bitmesi lazım. Dünyada böyle bir şey olduğunu zannetmiyorum. Daum ile başlayan istikrar dönemi yaşadık. Daum ve Zico ile sözleşme dönemleri bitti ve ayrıldık. Aragones ile 2 yıllık sözleşmemiz var. Bu süre için mukavele yapan yönetimin, belli periyotlarla çıkıp 'biz yanındayız' demesine gerek yok, çünkü sözleşmesi var. Her hafta çıkıp bunu söylemek gibi bir lüksümüz yok. Bugün hangi teknik adamın sözleşmesini süresinden önce bitirirseniz, aynı sorunla karşılaşırsınız. Del Bosque, Ertuğrul Sağlam, Skibbe gibi bir antrenörün sözleşmesini bitirirseniz problem olur, çalışmadığı dönemin ücretini ödemek zorunda kalırsınız. Aragones'in sözleşmesinde, ilk 4 ayın içinde feshedilirse tazminat ödenmeyeceği şeklinde bir hüküm yok.''
Bu soru üzerine Aragones'i anlatan Asbaşkan Koç, İspanyol çalıştırıcının 24 saatini takımla yaşadığını ifade etti.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 04:56

İLGİLİ HABERLER