Ekonomi
  • 29.5.2006 20:40

KOÇ: ''EKONOMİK PROGRAMDAN TAVİZ VERMEMELİYİZ''

İSTANBUL - Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, son günlerde Türkiye'de yaşanan ekonomik gelişmelere ilişkin olarak, ''Burada yapmamız gereken, dünyadan gelen tehditlere karşı güçlü bir şekilde durmamız, mevcut ekonomik programdan hiçbir şekilde taviz vermememiz, ekonomik ve siyasi istikrarsızlığa sebep olabilecek her türlü söylem ve eylemden kaçınmamızdır'' dedi.
     Koç Topluluğu'nun Anadolu Buluşmaları Toplantıları'nın 10.'su Ankara'da basına kapalı olarak gerçekleştirdi.
     Konuşmasında Türkiye'nin son üç dört yılının bir analizini de yapan Koç, Türkiye'nin son birkaç yıldır yepyeni bir ivmeyle hazırlandığı AB ile bütünleşme hedefinin, kendileri için toplumsal bir rota niteliğinde olduğunu kaydetti.
     ''Bugün yaşadığımız ekonomik dalgalanmanın altında yatan en önemli etken de dünya piyasalarından kaynaklanıyor'' diyen Koç, ABD'de faizlerin düşüp düşmemesi, enflasyon ya da büyümenin ne düzeyde olacağına yönelik farklı beklentilerin oluşmasının, gelişmekte olan piyasalara olan ilgiyi ve global likiditeyi etkilediğini ve bu şekilde tüm dünya piyasalarını etkisi altına aldığını kaydetti.
     Türkiye'nin bir süreden beri kendisiyle ilgili beklentileri olumsuz etkileyecek gelişmeler yaşadığına dikkat çeken Koç, konuşmasında şunları kaydetti:
     ''İlk aylarda enflasyon oranlarının beklentilerin üzerinde gerçekleşmesi, turizm gelirlerinin istenilen düzeyde gerçekleşmemesi ve petrol fiyatlarındaki artış ile cari açık sorununun güçlenmesi ve siyasi platformda yaşanan gerginlikler uluslararası sermaye için Türkiye'nin daha riskli bir coğrafya görüntüsü çizmesine ve uluslararası piyasalardaki dalgalanmalardan daha fazla etkilenmesine yol açtı. Burada yapmamız gereken dünyadan gelen tehditlere karşı güçlü bir şekilde durmamız, mevcut ekonomik programdan hiçbir şekilde taviz vermememiz ve ekonomik ve siyasi istikrarsızlığa sebep olabilecek her türlü söylem ve eylemden kaçınmamızdır.''
     Dünya piyasalarının kısa bir süre içinde kendi dengelerine oturacağını ifade eden Koç, Türkiye'de de enflasyon, faiz, döviz kuru ve büyüme konularında yeni bir dengeye oturacaklarını ifade etti.
     Mustafa Koç, ''Dolayısıyla içinde bulunduğumuz durumu bir kriz değil yeni bir denge durumu olarak değerlendirmemiz doğru olur kanısındayım'' dedi. Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 05:07

İLGİLİ HABERLER