Spor
  • 25.2.2015 19:52

Kocaman isyanlarda : Nedir bu adamdan çektiğim

3 yıllık Fenerbahçe Teknik Direktörlüğü kariyerinde hakem Fırat Aydınus ile yıldızı hiç barışmayan Aykut Kocaman, sarı lacivertli takımdan sonra gittiği Torku Konyaspor'da da aynı hakemle karşı karşıya geldi.

spor toto süper lig'de geçen hafta sonu Kayseri'de oynanan Suat Altın İnşaat Erciyesspor-Torku Konyaspor maçını yöneten Fırat Aydınus, mücadelenin kaderini etkileyen pozisyonda verdiği kararla Aykut Kocaman'ın büyük tepkisini çekti.

Maçın ilk dakikalarında Torku Konyasporlu Murat Yıldırım rakip ceza alanında kaleci Gökhan ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda, Erciyessporlu Bone'nin müdahalesiyle kendini yerde buldu. Hakem Fırat Aydınus, yeşil beyazlıların penaltı itirazlarına rağmen pozisyonu devam ettirdi. Aydınus penaltı verseydi, pozisyon mutlak gol fırsatı olduğu için Bone kırmızı kartla oyun dışı kalacaktı. Aynı futbolcu birkaç dakika sonra maçın tek golünü attı ve Torku Konyaspor 1-0 mağlup oldu.

Aykut Kocaman karşılaşmanın ardından düzenlediği basın toplantısında Fırat Aydınus'u sert sözlerle eleştirip, "Kırmızı kart ve penaltımızı vermedi. Rakibin sertliklerine de prim tanıdı" dedi.

ESKİŞEHİR'DE 'LAN' DEDİĞİ İDDİASIYLA CANER'İ ATMIŞTI
17 Kasım 2012'de Eskişehirspor ile Fenerbahçe arasında oynanan lig maçında Fırat Aydınus, kendisine "Lan" dediği iddiasıyla Caner Erkin'i kırmızı kartla oyundan ihraç etmişti. O dönem sarı lacivertli takımı çalıştıran Aykut Kocaman, bu karara çok sinirlenmiş ve sahanın içine kadar girerek Fırat Aydunus ile uzun süre konuşmuştu.

VEYSEL SARI İTİRAF ETTİ AMA CANER CEZADAN KURTULAMADI
Maçtan sonra ise Eskişehirsporlu Veysel Sarı, "O pozisyonda Caner değil ben 'lan' dedim" açıklamasını yapmıştı. Veysel'in bu itirafına rağmen Caner 2 maç ceza almıştı.

Aykut Kocaman da maç sonu açıklamasında, "Bize ceza var. 3 Temmuz’dan beri bu ceza bitmedi. Maçı terk edip gitmek istiyor insan. Yazıklar olsun. Fırat Aydınus ön yargıyla maçı yönetti. Bir takımın kaderi ile böyle oynanamaz" ifadelerini kullanmıştı.



ANKARASPOR'DA İKEN DE SORUN YAŞAMIŞTI
Aykut Kocaman, Ankaraspor’u çalıştırdığı dönemde de Aydınus ile karşı karşıya kalmıştı. 2009 yılında yine Süper Lig'de Ankaraspor'un başında bulunan Kocaman, 2-0 öne geçtikleri ancak sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrıldıkları Kayserispor müsabakasının ardından yaptığı açıklamalarda maçın hakemi Fırat Aydınus'u eleştirmişti.

Kocaman, "Fırat Aydınus beğendiğim, takdir ettiğim bir hakemdir. Ancak maçın önüne geçmeye çalışması ve maçta duygularıyla hareket etmesi hem kendi adına hem de takımlar adına çok tehlikeli bir durum. Bir an önce kendisine çeki düzen vermesi lazım. Benim bu düşüncem biz galip durumdayken de vardı. Beraberlik sonunda yapılmış bir açıklama olarak algılanırsa üzülürüm."

"MAALESEF YILDIZIMIZ BARIŞMIYOR"
Aykut Kocaman'ın Fırat Aydınus ile ilgili olarak yakınlarına, "Fırat Aydınus Konyaspor'u ilk çalıştırdığım dönemde de bize haksızlık yapmıştı. Bir maçta tam 13 futbolcuma sarı kart gösterdi. Sonraki hafta Beşiktaş maçında 5 oyuncum cezalı duruma düştü. Maalesef Fırat Aydınus'la yıldızımız barışmıyor" diye dert yandığı öğrenildi.

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 21:55

İLGİLİ HABERLER