Spor
  • 23.5.2013 00:24

Kocaman: Süper Kupada G.Saray ile karşılaşmak güzel olacak

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Son derece yorucu ve yıpratıcı bir sezonu kupayla taçlandırmak gerekiyordu. Ligi ilk yarıdaki hatalarımızla yitirdik, ikinci yarıda kovalamaya çalıştık ama çok kolay olmuyor. Avrupa Ligi de son derece iyi gitti, bir adım daha atabilirdik, finale gidebilirdik ama olmadı. Elimizde Türkiye Kupası vardı. En az bizim kadar isteyen bir Trabzonspor ile oynadık. 64 maçlık büyük bir maratonu mücadeleyi kupayla taçlandırdığımız için mutluyuz. Oyuncularımı bir kez daha tebrik eriyorum Oyuna gelince Trabzonspor daha derli ve toplu başladı. Tam iyi oynadıkları anda biz golü bulduk. Golün ardından yapmak istediklerimizi daha iyi yaptık. Ama ikinci golü bulamadık. İkinci yarıyı derli toplu bir şekilde götürdük. Ama maçın son dakikalarında hem bizi hem de taraftarları heyecanlandıran dakikalar geldi bunu da başarıyla atlattık ve mutlu sona ulaştık" dedi.
Sezonu 1 kupayla tamamladığının hatırlatılması başarılı görüp görmediğinin sorulması üzerine Kocaman, "Bunu kamuoyunun değerlendirmesi benim değerlendirmemden daha önemli" karşılığını verdi.
Kocaman, "Kupanın ardından gelecek sezon Galatasaray'la karşılaşacaksınız. Nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna ise, "Fenerbahçe adına kazanımlarından bir tanesi bu seneyi de kupasız geçmedik. Süper Kupa finalinde Galatasaray ile karşılaşmak Fenerbahçe için çok güzel olacak diye düşünüyorum" cevabını verdi.
Kocaman, Webo'nun 88. dakikasında kaleci ile karşıya kaldığı pozisyonla ilgili olarak ise, "Gidişi adına ben dahil herkes gol olmasını istiyordu. Gol olmadığından itibaren gerilim artacaktı. Gol olmayınca bir adım daha geri çekileceksiniz İçimden geçen gol olmasını istiyordum. Olmayınca da futbolun yazılı olmayan yasası var ya acaba diye düşünüyor insan. Biraz da yorgunluktan bağlantılı kaçırması. Eğer beraberlik golü gelseydi maçı taşımak biraz zor olacaktı bizim için. Bir şekilde kazanmayı başardık. Webo’nun golü kaçırmasıyla içim cız etti" cevabını verdi.
Kocaman, bir gazetecinin, "Defansif kurguyla mı oynadınız. Alper Potuk transferinin yanında defansa da transfer yapacak mısınız?" sorusunu ise, "Transferle ilgili beklentilerimiz belli. Yerlerimize ihtiyaca uygun şekilde hareket edecek. Defansif kurguyla oynamak hiçbir maçta aklıma dahi gelmedi. Futbolun da en önemli öğesi önde de olabilir arka da olabilir defansif savunma. Savunma ne kadar güçlüyse hücum da gücünüz de o kadar artar. Bütün spor dallarının temeli iyi savunmadan geçer. Yıpratıcı bir sezondu önü geçtikten sonra bunu koruma duygusu oyuncuları geri çekti" şeklinde yanıtladı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:05

İLGİLİ HABERLER