Asayiş
  • 5.9.2013 18:04

Kocası ve kayınpederi döve döve öldürdü!

İZMİR Bayraklı'da yeni evlenen Pınar Y.'yi döverek öldürdükleri iddiasıyla tutuklu yargılanan eşi Mehmet Y. ve kayınpederi Samet Y., hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis ve tutuksuz yargılanan kayınvalidesi ile iki görümcesi hakkında da 6 ay ile 5 yıl arasında hapis cezası istemiyle, 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davaya devam edildi. Duruşma öncesi, davaya müdahillikleri kabul edilen, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi bir grup başlarına beyaz duvak takıp, basın açıklaması yaptı.

Olay geçen 18 Nisan'da 1844/17 Sokak 5 numaradaki apartmanın 4'üncü katında meydana geldi. Henüz iki ay önce, dolmuş şoförü 28 yaşındaki Mehmet Y. ile hayatını birleştiren 19 yaşındaki Pınar Y., iddiaya göre eşinden ve eşinin ailesinden şiddet gördü. Pınar Y., olay gecesi de henüz bilinmeyen bir nedenle tartıştığı eşi Mehmet Y. tarafından dövüldü. İddiaya göre, kayınpederi 56 yaşındaki Samet Y.'nin de müdahale edip dövdüğü Pınar Y., baygınlık geçirdi. Yumruk darbeleri sonrasında bayılan Pınar Y., evde kendisine gelmeyince eşi Mehmet Y. tarafından, yakındaki bir hastaneye götürülüp, terk edildi. Doktorların çabalarına rağmen Pınar Y., yaşamını yitirdi.

Olayı soruşturan cumhuriyet savcısı, hazırladığı iddianamede, adli tıp raporuna göre Pınar Y.'nin vücuduna kızgın ütüyle de basılarak işkence yapılarak öldürüldüğünü belirtti. Savcı, iddianamede sanıklar Mehmet Y. ve Samet Y. hakkında 'tasarlayarak kasten yakın akrabayı öldürmek' suçunda ağırlaştırılmış ömür boyu hapis, Elif Y., Pelin Y. ve Selfet Y., hakkında da 'suç delillerini gizleme ve yok etme' suçundan 6 ay ile 5 yıl arasında hapis cezası istemiyle yargılanmaları için Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açtı.

KEŞİF İSTEDİLER

İzmir 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında, tutuklu yargılanan sanıklardan anne Elif Y., ile kızı Pelin Y. tahliye edildi. Bugün yapılan ikinci duruşmaya, tutuklu yargılanan sanıklar Mehmet Y. ve Samet Y., ile tutuksuz sanıklar, ölen Pınar'ın annesi Şirinnaz Demir ile babası Münir Demir ve tarafların avukatları, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı temsilcisi Ayşe Kürkçü ile Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu avukatı Çağla Deniz Felamur ve platformun temsilcisi Senem Deniz Kural katıldı.

Bakanlık ve platformun avukatları olayın açığa çıkması için olay yerinde keşif ve sanıkların cep telefon kayıtlarının istenmesini talep etti. Mahkeme heyeti, bu talepleri reddetti.

"NABZI ATMIYORDU"

Tanık olarak dinlenen Sağlık Meslek Yüksekokulu mezunu olan Beytullah Bacaksızoğlu, "Sanıkların bir yakını beni o gece telefonla arayıp, Mehmet Y.'nin evine götürdü. Gittiğimde, Pınar'ı aşağıya indirmişlerdi. Cep telefonu ışığı ile nabzını ve nefes alamadığını fark ettim, gözlerinde her hangi bir refleks yoktu. Hemen hastaneye götürmelerini söyledim. Kocası kadını omuzlayarak, aşağıdaki arabaya atıp, hastaneye götürdük. Ben içeri girmedim. Daha sonra yakınları çıkıp, hastayı kaybettiklerini söyledi. Ben de oradan ayrıldım" dedi.

Mahkeme heyeti, sanıklar Mehmet Y. ve Samet Y.'nin üzerlerine atılı suçu işlediklerine dair kuvvetli suç bulunduğundan tutukluluk halinin devamına karar verip, duruşmayı erteledi.

"BAŞLARINA BEYAZ DUVAK TAKTILAR"

Bu arada, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi bir grup, duruşma öncesinde Pınar Y.'nin annesi Şirinnaz Demir ve akrabaları ile cinayete kurban giden diğer ailelerin de katılımıyla basın açıklaması yaparak, kadınlara yönelik şiddeti protesto etti.

Bir grup platform üyesi Pınar Y.'nin öldürülmesini protesto etmek için başlarına beyaz duvak taktı. Basın açıklamasını yapan Melis Kayatekin, "Bu kadar genç, bu kadar masum bir kadının, kendilerine emanet edilmiş olan insanlar tarafından ağır işkence ve darp edilerek öldürülmesi hiçbir gerekçeyle açıklanamaz. Katiller Pınar'ı ölümcül derecede döverek ve işkence ederek öldürmeleri hangi savunmayla aklanabilir? Adalet yerini bulsun, yine ve yeni Pınar'lara şiddet uygulanmasın, öldürülmesin diye hepimiz sesimizi yükseltmeliyiz. Kadınlar öldürülmesin, vicdanlar huzur bulsun" dedi.

Pınar Y,'nin annesi Şirinnaz Demir de basın açıklaması sırasında gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:15

İLGİLİ HABERLER