Asayiş
  • 28.2.2021 13:20

Kocasını sevgilisine demir çubuklarla döve döve öldürttü

 İstanbul'da sevgilisiyle eşini öldüren Zeliha Kaplan hakim karşısına çıktı! Yasak aşkı cinayeti böyle anlattı!

Son dakika haberler…Tarihler 9 Kasım 2020’yi gösterdiğinde İstanbul Tuzla’da kan donduran bir cinayet işlendi. Zeliha Kaplan, yasak aşkı Cihat Tanoğlu ile birlikte eşi Özgür Kaplan’ı hunharca katletti. Zeliha Kaplan'ın da (28) aralarında bulunduğu 3'ü tutuklu 5 sanık ilk kez mahkemede hesap verdi. Cihat Tanoğlu duruşmada, "Bildiğim kadarıyla daha doğrusu Zeliha'dan duyduğum kadarıyla Özgür'ün hayat sigortası ve mal varlığı, Zeliha'nın Özgür'ü öldürmek istemesine sebeptir" dedi.

Anadolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmaya tutuklu sanıklar Zeliha Kaplan, Cihat Tanoğlu ve Mehmet Tanoğlu getirilirken, tutuksuz sanık Zehra Ayşe Gül de duruşmaya katıldı. Diğer tutuksuz sanık Edanur Aydın, duruşmaya Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi'yle (SEGBİS) bağlanırken, duruşmada maktulün annesi Aysel Kaplan ile maktulün kız kardeşi Öznur Kaplan müşteki sıfatıyla hazır bulundu. Duruşmada taraf avukatları da yer aldı.

'BİR GÜN ÖNCE TANIŞTIK'

Sanık Cihat Tanoğlu, maktulün eşi olan sanık Zeliha Kaplan'la aralarında gönül ilişkisi olduğunu öne sürerek maktul Özgür Kaplan'la olaydan bir gün önce tanıştığını belirtti. Olay günü tekrar buluştuklarını dile getiren Cihat Tanoğlu, daha sonra kardeşi Mehmet Tanoğlu'nun yanlarına geldiğini ve sinirlenerek aniden maktule vurduğunu söyledi. Birlikte içki içtiklerini kaydeden sanık, arabayla diğer sanıklar Zeliha Kaplan'ı, Zehra Ayşe Gül ve ilk defa gördüğünü söylediği Edanur Aydın'ı almaya gittiğini dile getirdi.

'EŞİNE DEMİR SOPAYLA VURULMASINI İSTER GİBİYDİ'

Cihat Tanoğlu savunmasında "Maktul bizi konuşmak için Aydos Ormanı'na davet etti. Biz de gittik. Zeliha maktulün kendisini görmesini istemiyordu, ben o yüzden kendi kullandığım aracı maktulün olduğu noktadan 20-25 metre geride bıraktım. Aracın dışında Özgür ile sohbet ettik, o esnada bilmediğim bir sebepten ötürü Özgür, muhtemelen çimlerin etkisi ile kayarak yere düştü. Sonra Zeliha elinde bulunan demir bir sopayı bana verdi, bana bu sopayla maktule vurulmasını istediğini söyler gibiydi, Özgür'ün kafasına ve ensesine doğru demir sopayla 2-3 defa vurduğumu hatırlıyorum" dedi.

'BU AKŞAM BİLDİKLERİNLE ÖLECEKSİN' DİYEREK VURDU

Sanık Cihat Tanoğlu savunmasını şu şekilde sürdürdü: "Maktulün kapüşonundaki ipi aldık. Zeliha ile birlikte ellerini bağladık. Zeliha yine bana sopayı uzattı, ben de sopayı alarak Özgür'ün omuz kısmına 2-3 kere vurduğumu hatırlıyorum, benim vurduğum sırada Özgür halen yaşıyordu. Zeliha'nın benim elimden sopayı alarak Özgür'e 'Bu akşam bildiklerinle öleceksin' diyerek maktule vurduğunu gördüm. Daha sonra Zeliha ve Zehra kendi atletlerini yırtarak Özgür'e ait aracın yanına gittiler, aracı temizlediklerini düşünüyorum. Maktul Özgür'ü ve Özgür'e ait aracı orada bıraktık. Zeliha'nın Özgür'ü öldürmek için öncesinden siyanür ve extacy hapları araştırdığını biliyordum."

Cihat Tanoğlu, " Bildiğim kadarıyla daha doğrusu Zeliha'dan duyduğum kadarıyla Özgür'ün hayat sigortası ve mal varlığı, Zeliha'nın Özgür'ü öldürmek istemesine sebeptir." iddiasında da bulundu.

w

AİLEDEN, "CİNAYETİ BİRLİKTE PLANLADILAR" İDDİASI

Özgür Kaplan'ın annesi Aysel Kaplan ile kız kardeşi Öznur Kaplan ise sanık Zeliha Kaplan'ın, eşi olan maktulü sanık Cihat Tanoğlu ile aldattığını, maktulü öldürmek için olayı sanıkların hep birlikte planladıklarını iddia ettiler. Müştekiler şikayetlerinin devam ettiğini söyledi.

2 SANIK DAHA TUTUKLANDI

Ara kararını açıklayan mahkeme sanık Zeliha Kaplan, sanık Cihat Tanoğlu ve sanık Mehmet Tanoğlu'nun tutukluluk halinin devamına karar verdi. Mahkeme sanıklar Zehra Ayşe Gül ve Edanur Aydın'ın da tutuklanmasına karar vererek eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

'ÖLDÜRME NİYETİM YOKTU'

Sanık Cihat Tanoğlu ile eşinden ayrı kaldığı süre zarfında gönül ilişkisi yaşadığını ifade eden Zeliha Kaplan evden 2 ay önce ayrıldığını, maktulü öldürmek gibi bir niyetinin olmadığını dile getirerek "Olay günü hep birlikte Aydos Ormanı'na gittiğimizde Mehmet Tanoğlu'nun eşimi arabadan zorla indirdiğini gördüm. Mehmet ve Cihat eşimi darp etmişti. Ben diğer iki kadınla birlikte eşime yardım etmek istedim fakat bize engel oldular. Cihat ve Mehmet bizi araca kilitlediler" diyerek hakkındaki suçlamaları reddetti. Diğer sanıklar Mehmet Tanoğlu, Zehra Ayşe Gül ve Edanur Aydın üzerine atılı suçlamaları kabul etmedi.

 

 

Güncellenme Tarihi : 28.2.2021 12:26

İLGİLİ HABERLER