Asayiş
  • 4.5.2004 00:23

KOKAİN ALDIĞINI KABUL EDEN JET SOSYETE HAKİMİ ŞAŞIRTTI

BELMA ALTUNCU
İSTANBUL - İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan, aralarında Metrosexual Bar ile S Cafe&Brasserie'nin işletmecileri ile Mustafa Koç'un baldızı Ayla Medline Girauet'in de bulunduğu 10 kişi çıkartıldıkları mahkemece, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.


İstanbul Narkotik ekipleri tarafından düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan aralarında Metrosexual Bar ile S Cafe&Brasserie'nin işletmecileri ile Mustafa Koç'un baldızı Ayla Medline Girauet'in de bulunduğu 10 kişi, İstanbul Adliyesi'ne getirildi. Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı tarafından hazırlanan iddianamenin ardından "Uyuşturucu madde kullanmak" suçundan 10 sanık, 11. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısında ifade verdi.


Uyuşturucu maddeyi Vezir Ezer'den aldığını dile getiren sanıklardan Ayten Sarıca, AMATEM'de tedavi gördüğünü ve son bir ay içinde bir kez aldığını belirterek pişman olduğunu ve uyuşturucudan zevk alamadığını söyledi.
Metrosexual Bar ile S Cafe&Brasserie'nin işletmecileri ile Mustafa Koç'un baldızı Ayla Medline Girauet ifadesinde, "Bir sene önce denemiştim. Ardalıklı olmak üzere alıp kullandım. Ancak pişmanım. Ben de Vezir isimli şahıstan aldım" dedi.


Sanatçı Mehmet Teoman ise "Kokaini denemek için aldım. Kötü alışkanlığım yoktur. Sadece merakımdan kullandım" şeklinde ifade verdi.
Kullandığı maddenin kokain olduğunu bilmediğini dile getiren sanık Fırat Ayık, pişman olduğunu söyledi. Ayık'ın kullandığı maddenin kokain olduğunu bilmediğini söylemesi üzerine Mahkeme Heyeti Başkanı, "Güldürme kendine. Kullandığın maddenin kokain olduğunu nasıl bilmezsin" dedi. Cumhuriyet Savcısı Ayık'a hitaben, "Kokain olduğu gramına verilen paradan belli. Kimse kimseyi kandırmasın" şeklinde konuştu.


Diğer sanıklar da suçlarını kabul ederek, pişman olduklarını söyledi. Sanık vekilleri, sanıkların serbest bırakılmalarını talep ederek, müvekkillerinin psikolojik olarak lehine olan bazı bilgileri açıklayamadıklarını söylediler. Mahkeme Başkanı ise olayın psikolojik yönünün olmadığını açıklamaya gerek olmadığını belirtti.


Davada Cumhuriyet Savcısı, "Kamuyu ilgilendiren fiillerden" olması nedeniyle sanıkların tutuklanmalarını talep etti.


Mahkeme heyeti, sanıkların tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:08

İLGİLİ HABERLER