Sağlık
  • 22.10.2020 19:54

Kolajen Nasıl Elde Edilir? Balık Kolajeni ve Sığır Kolajeni Hakkında Bilgi

Kolajen nasıl elde edilir? Balık kolajeni ve sığır kolajeni hakkında bilgi almak için bu yazımızı inceleyebilir ve kolajen üretimi ve kolajen çeşitleri hakkında bilgi edinebilirsiniz. Kolajen, vücut dokularının bir arada kalmasını sağlayan ve bunun yanında cilt, eklem ve doku rahatsızlıklarının önüne geçen önemli bir proteindir. Vücudumuzda da bulunan kolajen, hayvanların deri, kemik ve etlerinde yoğun bir şekilde bulunur. Bunun yanında pek çok farklı besin türünde de kolajen olduğunu söylemek mümkündür.

Kolajen Nasıl Elde Edilir?

Kolajen, takviye edici gıda şeklinde üretilmek istendiğinde yalnızda hayvanlardan elde edilir. Sığır, balık ve tavuk gibi hayvanlardan farklı forumlarda ve değerlerde üretilmesi mümkündür. Bitkisel kaynaklardan elde edilmesi mümkün olmayan kolajen üretimi için genel olarak balık ve sığırlar kullanılır.

Diğer yandan doğal yollarla kolajen üretimine destek olmak için kolajen içeren besinlerin tüketilmesi yeterli olur. Hayvansal ürünlerde yoğun bir şekilde bulunan kolajen, aynı zamanda çeşitli besinlerde de çok fazla görülür. Kolajen içerikli besinler ise aşağıdaki gibi sıralanabilir;

Et ve Et Suyu

Omega 3 Yağ Asitleri

Yeşil Yapraklı Sebzeler

Sarımsak

C Vitamini İçerikli Besinler

Yumurta Beyazı

Avokado ve Avokado Yağı

Kırmızı Meyve ve Sebzeler

Fasulyeler

Tropikal meyveler

Balık ve kabuklu deniz ürünleri

Tavuk

Balık Kolajeni ve Sığır Kolajeni Hakkınd Bilinmesi Gerekenler

Kolajen, çoğunlukla balık ve sığırdan elde edilen bir proteindir. Balık kolajeni ile sığır kolajeni arasındaki tek fark birinin kaynağının balık, diğerinin kaynağının ise sığır olmasıdır. Aynı formda olan balık ve sığır kolajeni arasında sağlık açısından hiçbir fark bulunmaz. İnsan vücuduna faydaları her ikisinde de aynıdır. Düzenli bir kolajen kullanımında balık kolajeni cilt için önemli faydalar sağlar. Ciltte oluşabilecek kırışıklıklar ya da sarkmalar balık kolajeni ile önlenebilir. Sığır kolajeni ise kemikler üzerinde oldukça etkilidir. Kemiklerin güçlenmesini sağlar ve kemik hastalıklarının azalmasına yardımcı olur.

Balık ve sığır kolajeni arasında bir tercih yapılması gerekiyorsa öncelikle kişinin alerji durumuna bakılır. Bu hayvansal gıdalardan herhangi birine alerjisi olan kişiler, diğer kolajen türünü tercih edebilir ya da her ikisini birden kullanabilir. Bunun yanında cilt problemleri olan kişilerin balık kolajeni kullanması, kemik ve kıkırdak doku ile ilgili problemler yaşayanların ise sığır kolajeni kullanması tavsiye edilir. İsteğe bağlı olarak iki kolajeni de aynı anda kullanılabilir.

Güncellenme Tarihi : 22.10.2020 19:58

İLGİLİ HABERLER