Spor
  • 29.6.2014 00:34

Kolombiya Uruguay'ı evine yolladı

Dünya Kupası'nda Brezilya'nın ardından ikinci çeyrek finalist Uruguay'ı James Rodriguez'in iki golüyle geçen Kolombiya oldu.Luis Suarez'in aldığı ceza sonrası sahaya önceki maçların aksine daha kırılgan bir görüntüde çıkan Oscar Tabarez'in takımı sahaya 3-5-2 düzeniyle yayılırken, sert futbol ve iyi takım savunmasıyla Kolombiya'ya boş alan vermeyerek oyunu dengede tutma çabası gösterdi.

Orta sahada kazandığı toplarla ileri uçta forma giyen Edinson Cavani & Diego Forlan ikilisinin yeteneklerine güvenerek gol arayan Uruguay, Kolombiya savunmasında tandemi oluşturan ikili Zapata ve Yepes hata yapmayınca gol pozisyonu bulmakta hayli zorlandı.

Juan Cuadrado'nun teknik ve atletizmini James Rodriguez'in oyun aklıyla birleştiren Kolombiya ilk düdükle birlikte üstünlüğünü net bir şekilde sahaya yansıtırken, beklenen gol 27. dakikada turnuvanın yıldızı James Rodriguez'in muhteşem göğüs kontrolü sonrası geldi. Ceza sahası dışında buluştuğu topu çok iyi kontrol eden Monaco'nun yıldızı düzgün bir şutla Muslera'yı mağlup ederken, turnuvanın belki de en güzel golüne imza attı: 1-0

lk yarı bu sonuçla biterken ikinci yarıya da iyi başlayan taraf Arjantinli teknik adam Jose Pekerman'ın takımıydı.

49. dakikada sol kanattan gelişen atakta topu iyi takip eden James Rodriguez kale sahasında topla buluştu ve hem kendisinin ikinci golünü atarak gol krallığına göz kırptı hem de takımını rahatlattı: 2-0

Kalan dakikalarda Diego Forlan & Christian Stuani ve Alvaro Pereira & Gaston Ramirez değişiklikleriyle gol arayan Oscar Tabarez'in bu çabası sonuç vermezken, Edinson Cavani de Luis Suarez'in yokluğunda oldukça etkisiz bir performans sergiledi ve Kolombiya güçlü rakibini 2-0'lık skorla mağlup etti.

Bu sonucun ardından Dünya Kupası'ın ikinci çeyrek finalisti olan Kolombiya, bir başka Güney Amerika ekibi ev sahibi Brezilya ile eşleşirken, son Dünya Kupası'nın yarı finalisti Uruguay, İtalya ve İngiltere zaferlerine karşın evine beklenenden erken döndü.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 03:48

İLGİLİ HABERLER