Yaşam
  • 30.7.2009 18:48

KOLU DİRSEĞİNDEN KOPAN GENÇ KADININ HAYATI DEĞİŞTİ...

FATİH KEÇE -ADANA

Esragül Taşçı'nın (32) hayatını değiştiren kaza 10 yıl önce yaşandı. Babasının ölümünden sonra evin geçimi annesinin üzerine binen genç kadın, ailesinin geçimine katkıda bulunmak amacıyla bir marketin et reyonunda çalışmaya başladı. Kıyma makinesini temizlemek isteyen genç kadın sol kolunu makineye kaptırdı. Sol kolu dirseğinden kopan Taşçı, tazminat davası açtı.

Dava sürerken, işyeri sahipleri genç kızla anlaşarak bir daire verdi. Televizyon programlarına da çıkan genç kadına ikinci mutlu haber Esra Ceyhan'ın programından geldi. Hayırlı bir işadamı tarafından protez kol taktırılan Esragül Taşçı'ya, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından 700 TL iş görmezlik maaşı bağlanırken, televizyon programını izleyen bir güvenlik firmasının yetkilisi tarafından da işe alındı.

Sekreter olarak işe başladığı firmada bölge yetkilisi konumuna yükselen Taşçı, aynı dönemde Gökhan Taşçı ile evlendi. Bir çocuk annesi genç kadın, sıkıntılı günleri atlattıktan sonra, kendisine yaşadığı sıkıntılı ve zor günleri anımsatan ismini değiştirmeye karar verdi. Adana 4'üncü Asliye Hukuk Mahkemesine başvurarak ismini Esragül olarak değiştiren genç kadın, "İsmimi olumsuzluk olarak görüyordum. Gülmez adıyla çağırıldığım zaman psikolojik olarak etkileniyordum. Kolumun kopmasından sonra gelişen olaylar, verdiğim mücadele ile bana olumlu yansıdı. İsmimi beni televizyon programına çıkaran ve yardımcı olan Esra Ceyhan'ın Esra'sı ile Gül'ü birleştirip, 'Esragül' olarak mahkemede değiştirdim" dedi.

Kardeşlerine bakmak için annesi ile birlikte çalıştıklarını söyleyen genç kadın, "Babam öldüğü için ayakta kalmak zorundaydık. Ancak bu talihsiz olay başıma geldi. Kazadan sonraki ilk günlerde bu olay nedeniyle psikolojim tamamen bozulmuştu. Tek kolla yaşamanın çok zor olacağını ve aileme katkıda bulunamayacağımı düşünüyordum. Ancak daha sonra hayırsever bir iş adamı ve şimdi görev yaptığım güvenlik firmasının yetkilisinin sayesinde yaşamım pozitif yönde değişti. Kolumun kopmasının ardından yaşamımın bu yönde değişebileceği hiç aklıma gelmezdi" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:01

İLGİLİ HABERLER