Gündem
  • 30.6.2010 16:06

KOMİSYONDA ''HABERAL'' TARTIŞMASI

TBMM Kanser Araştırması Komisyonunun bugünkü toplantısında, Durmuş'un, ''Ergenekon'' soruşturması çerçevesinde tutuklu bulunan Prof. Dr. Mehmet Haberal'a ilişkin bazı sözleri tartışma yaşanmasına neden oldu.
Haberal'ı ihtisas sahibi hekim olarak takdir ettiğini sonuna kadar arkasında duracağını belirten Durmuş, ''Uluslararası itibarı olan bir adamdır. Haberal'ın bir siyasal eğilimi vardır, benimle de aynı görüşte değildir. Daha önce bir siyasi partiden aday da oldu. İddiaları vardır. Haberal gibi bir kısım öğretim üyelerinin Ergenekon çerçevesinde yargılanması tıp camiası için bir ayıptır'' diye konuştu.
Haberal'ın, ülkede ilk böbrek naklini yapan hekim olduğunu anımsatan Durmuş, ''Karaciğer naklini de yapan adamdır. Haberal'dan hareketle hastanesinde çalışan veya eğitim alanların hedef ve düşman olarak gösterilmesi ayıptır, çirkindir asla kabul edilemez'' dedi.
Üroonkoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Haluk Özen'in sunumunun ardından söz alan AK Parti Rize Milletvekili Lütfi Çırakoğlu ise Haberal'ın hemşerisi olduğunu belirterek, ''Bir kişi çıkıp da onun Rize'de bir hastayı ücretsiz ameliyat ettiğini asla söyleyemez. Rize'de 13 yıl hekimlik yaptım, Allah için bir fakir fukaraya bedava yardımcı olmamıştır. Maradona çok iyi futbolcudur ama buradan yola çıkarak, onun kokain kullanmasını haklı gösteremezsiniz. Profesör olabilir, şu olabilir, bu olabilir, suç işleme özgürlüğü hiç kimsede yoktur'' diye konuştu.
CHP İstanbul Milletvekili Sacid Yıldız'ın, ''Suç işlemiş gibi gösteriyorsunuz'' diyerek eleştiride bulunması üzerine Çırakoğlu, ''Hayır efendim, hukuk var. Ben suçlu demiyorum'' karşılığını verdi.
Osman Durmuş da ''Evet, savcı suçunu söylemedi. Adamı rehin aldınız. Adamın hürriyetini gasp ediyorsunuz. Bu nasıl hakim, savcı direktifle çalışıyor. Versin o zaman kararını görelim'' dedi.
Tartışmanın sürmesi üzerine araya giren Komisyon Başkanı Kemalettin Aydın, herkesin gündemdeki konu hakkındaki konuşmalarına saygı duyduğunu ifade ederek, yargıda görüşülmesine devam eden bir konu üzerinde konuşulmasının şık olmadığı uyarısında bulundu.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 06:21

İLGİLİ HABERLER