Dünya
  • 31.10.2020 22:35

Komşuda corona alarmı! 10 gün bevden çıkmayacaklar

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran’da artan corona virüsü vakalarının ardından 4 Kasım tarihinden itibaren 25 kentte 10 gün boyunca salgın kısıtlamalarının yeniden uygulanacağını açıkladı.

İran'da corona virüsü salgının yeniden etkisini arttırması ile kısıtlamaların yeniden uygulanması kararı alındı. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani salgınla mücadele konseyi toplantısında konuştu.

Ruhani halkın sağlık protokollerine uyması halinde devletin salgın ile daha etkin mücadele edebileceğini belirterek, vakalardaki hızlı yükselişe işaret etti.

Ülkede vakalardaki hızlı artış sonrası kısıtlamaların yeniden hayata geçirileceğini belirten Ruhani, “4 Kasım' tarihinden itibaren 25 kentte 10 gün boyunca üçüncü ve dördüncü meslek grupları kapalı olacak” dedi.

Ruhani kısıtlamalar kapsamında okullar ve üniversiteler başta olmak üzere, sinema ve tiyatro salonları, güzellik merkezleri, kuaförler, camiler, spor merkezleri, kapalı pasajlar, ev ürünleri satan mağazalar, emlak ofisleri, alışveriş ve eğlence merkezlerinin kapalı olacağını açıkladı.

Güncellenme Tarihi : 31.10.2020 22:36

İLGİLİ HABERLER