Yaşam
  • 30.11.2004 02:37

KÖMÜR SOBASINDAN ZEHİRLENEN AİLEYİ SEKİZ YAŞINDAKİ ÇOCUK KURTARDI!..

Bursa'da kömür sobasından zehirlenen aileyi, uykudan son anda uyanan sekiz yaşındaki Hilal kurtardı. Küçük kız son gücüyle üst kata çıkarak haber vermeyi başardı.

Bursa'da kömür sobasından sızan gazdan zehirlenen aileyi, son anda uykudan uyanan 8 yaşındaki Hilal kurtardı. Olay dün sabah saat 09.45 sıralarında Küçükbalıklı mahallesinde meydana geldi. Bundan beş ay önce babaları Recep Ocak'ı kalp rahatsızlığı sonucu kaybeden Ocak Ailesi, önceki akşam havanın soğuk olması nedeniyle hep birlikte kömür sobası yanan odada yattı. 28 yaşındaki anne Zeynep Ocak, çocukları Hilal, Züleyha ve Murat ile derin bir uykuya dalarken, sobadan sızan karbonmonoksit gazı da aileyi zehirlemeye başlamıştı.

'BABAANNE, BİZ ZEHİRLENDİK'
Sabah olduğunda ise bir tek ilkokul 2. sınıf öğrencisi Hilal uyanabildi. Yataktan güçlükle kalkan Bozkaya İlköğretim Okulu öğrencisi Hilal Ocak, annesi ve kardeşlerini uyandırmak istese de başarılı olamadı. Kendisi de halsizdüşen Hilal, zehirlendiklerini anlayınca düşe kalka üst katta oturan babaannesi Nokta Ocak'ın kapısını çaldı. "Babaanne annem ve kardeşlerim kalkamıyor. Zehirlendik. Hemen doktorları ara" dedi.

SAĞLIK DURUMLARI İYİ
Nokta Ocak da hemen 112 Acil Servis'i arayarak, "Çocuklarım zehirlendi, yetişin" diyerek ihbarda bulundu. Sağlık ekipleri süratle eve gelerek, önce yataklarından kalkamayan anne Zeynep Ocak ile çocukları Murat ve Züleyha'ya müdahale etti. Anne ve iki yavrusu ilk anda oksijen verilerek kendilerine getirildi. Ekipler daha sonra iki kardeşiyle, annesini ölümden kurtaran Hilal'e müdahale etti. Hastaneye kaldırılan üç çocuk ve annelerinin sağlık durumlarının iyi olduğu, bir süre daha gecikilmesi halinde aileyi korkunç bir sonun beklediğini söylediler.

Sabah

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 23:22

İLGİLİ HABERLER