Gündem
  • 13.5.2013 12:59

Kömürlükte yaşam savaşı!..

İZMİR Bayraklı'da, kömürlük olarak kullanılan bodrum kattaki hijyenden yoksun evde oğlu ile hayatta kalma mücadelesi veren 58 yaşındaki Nevruz Durna, "Sağlık sorunlarım var ve çok zor durumdayım. Psikolojik sorunları olan oğlum ile 3 yıldır burada kalıyor ve çevredeki vatandaşların desteğiyle yaşamaya çalışıyoruz" dedi.

Büyük oğlunun evlenip ayrılması üzerine psikolojik sorunlarının bulunduğunu belirttiği küçük oğlu 35 yaşındaki Ali Haydar Yılmaz ile birlikte yaşamaya başlayan Nevruz Durna, 3 yıl önce de kirasını ödeyemediği için evinden kapı dışarı edildi. Sokakta kalan anne ve oğluna akrabaları destek çıktı. Onur Mahallesi üzerinde 3 katlı bir binanın bodrum katında kömürlük olarak kullanılan bir eve yerleştirilen anne ve oğlu burada yaşamaya başladı. Araç yıkayarak eve ekmek getiren oğlu Ali Haydar Yılmaz’ın psikolojik sorunları nedeniyle iş bulamaz duruma geldiğini, geçimlerini de akrabaları ve komşularının getirdikleri ile karşıladıklarını anlatan Nevruz Durna, kendilerine yardım edilmesini istedi.

Hijyenden yoksun, tuvalet ve banyonun, mutfak ile de yattıkları odanın içiçe geçtiği evde yaşam mücadelesi verdiğini belirten Nevruz Durna, "Ne çamaşır makinem, ne televizyonum, ne de fırınım, hiç birşeyim yok. Komşu ve akrabalarımın getirdikleri ile karnımızı doyuruyoruz. Akrabalarım da sağolsun 3 yıldan beri kira almadı. Şeker hastasıyım bir işte çalışamıyorum. Büyük oğlum evlendikten sonra aramaz, sormaz oldu. Küçük oğlumun psikolojik sorunları olduğu için iş bulamıyor. Geçen gün bayıldım, 112 acil servis ekipleri geldi. Görevliler yaşadığımız yeri görünce 'Duvarlar rutubetli, ev hijyenik değil, burada oturulmaz, nasıl yaşıyorsunuz' dedi. Çok zor şartlar altında yaşıyoruz" diye konuştu.

Başta Başbakan ve eşi olmak üzere yardımseverlere gözyaşları içinde seslenen Nevruz Durna, "Sağlık durumum kötü. Sürekli iğne vuruluyorum. Sesimi duysunlar, yardım etsinler. Çaresiz kaldım" dedi.

 

DHA

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:22

İLGİLİ HABERLER