Gündem
  • 31.8.2007 08:26

KOMUTANDAN DTP'YE AÇIK VE NET MESAJ

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, "Ben inancımı söylediğimde onun arkasında olurum" dedi.
      Orgeneral Büyükanıt, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 85. yıl dönümü dolayısıyla Kara Kuvvetleri Komutanlığı Yazlık Bahçesi’nde resepsiyon verdi.
      Resepsiyona katılan TBMM Başkanı Köksal Toptan ve eşini uğurladıktan sonra tekrar protokol için ayrılan bölüme dönen Orgeneral Büyükanıt, burada gazeteci yazar Emin Çölaşan’ın elini sıkarak, "Nasılsınız?" dedi ve bir süre sohbet etti.
      Orgeneral Büyükanıt, bu arada yanına gelen İvan isimli ABD’li bir subayla fotoğraf da çektirdi.
      Daha sonra, protokoldeki yerine oturan Orgeneral Büyükanıt, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir süre sohbet etti.
      Orgeneral Büyükanıt, gazetecilerle yaptığı futbol sohbeti sırasında ise bir gazetecinin, "Gerginlik bitti mi?" sorusu üzerine, "Şimdi ben takımlardan sahadan bahsediyorum, siz çok tecrübeli bir gazetecisiniz, ben de çaylak değilim" karşılığını verdi.
      Bir gazetecinin, "Eski genelkurmay başkanları çok ciddi idi, siz ise çok sempatiksiniz, güler yüzlüsünüz..." sözleri üzerine Orgeneral Büyükanıt, "Ben gülerim, en kızgın olduğum anda bile gülerim. Ben, bütün insanları severim. İnsan sevgisi her şeyin başındadır, insanı seveceksin..." dedi.
      Orgeneral Büyükanıt, bir gazetecinin, "Sayın Gül ve Erdoğan ile karşılaştığınızda ’kişi olarak bunu sana söylemedim, genel olarak söyledim’ der misiniz?" sorusuna, "Ben inancımı söylediğimde onun arkasında olurum" karşılığını verirken, asık suratlı bir yüz ifadesi takınarak, "Ama öyle durmam" diye devam etti.
      Daha sonra Sertap Erener’in verdiği konseri, eşi Filiz Büyükanıt ile izleyen Orgeneral Büyükanıt, Erener’e teşekkür etti.
      MHP Lideri Devlet Bahçeli de resepsiyondan ayrılırken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaptıkları konuşmanın sorulması üzerine, "Karşılıklı saygılarımızı belirttik" dedi.
     
      ORGENERAL BAŞBUĞ’IN SÖZLERİ
      Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, DTP’lilerin resepsiyona davet edilmemelerine ilişkin açıklamalarının anımsatılması üzerine, "PKK’ya terör örgütü diyemiyorlar. Demeyen insanı nasıl davet edebiliriz? 5 dakika sonra şehit versek nasıl yapacağız? Bunu mantığınız alıyor mu? Bölücü diyorlar mı? Demiyorlar... Ondan sonra da bize ayrımcılık yapılıyor diyorlar. Nasıl olacak bu?" diye konuştu. Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:36

İLGİLİ HABERLER