Gündem
  • 6.10.2005 00:05

KOMUTANLAR BÖYLE NAMAZ KILDI!..

Ankara'da hayatını kaybeden Emekli Orgeneral Nurettin Ersin için Genelkurmay Başkanlığı'nda tören düzenlendi.
Genelkurmay Karargahı'ndaki tören, 18. Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral Ersin'in cenazesinin katafalka konulmasıyla başladı.


İhtiram nöbetçilerinin katafalk başında yerlerini almalarının ardından, Ersin için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, Ersin'in özgeçmişi okundu.


Daha sonra katafalk önünde aile üyelerinden başlanmak üzere saygı geçişinde bulunuldu.


Törene, Ersin'in ailesinin yanı sıra, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren de katıldı.


Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, Evren'i karargaha gelişinde, aracından inerken karşıladı ve Ersin'in ailesine taziye mesajlarını iletirken Evren'e eşlik etti. Evren, tören alanındaki yerini alırken, eski kuvvet komutanlarından Emekli Orgeneral Kemal Yamak, Evren'in elini öptü.


Törene, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Fevzi Türkeri, eski Genelkurmay Başkanlarından emekli Orgeneral Necip Torumtay ile dönemin Milli Güvenlik Konseyi üyelerinden Tahsin Şahinkaya ve Nejat Tümer de katıldı.

KOMUTANLAR CENAZE NAMAZI KILDI
Ersin için, Kocatepe Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından askeri tören düzenlendi.


12 Eylül 1980 askeri darbesinde Kara Kuvvetleri Komutanı olan Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral Nurettin Ersin'in Cenaze namazı Kocatepe Camii'nde kılındı.

Cenaze namazının ardından Ersin için bir de askeri tören düzenlendi. Törene Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, bakanlar ve kuvvet komutanlarının yanı sıra Ersin'in kızı Yıldız Ülgenalp ve diğer yakınlarıyla 7.Cumhurbaşkanı Kenan Evren, Genelkurmay eski Başkanı Emekli Orgeneral Necip Torumtay, Emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya ve Emekli Oramiral Nejat Tümer gibi isimler katıldı. Tören öncesinde kılınan cenaze namazında Başbakan Erdoğan, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, Devlet bakanı Ali Babacan ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün yanı sıra Özkök, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Fevzi Türkeri ve bazı komutanların da saf tuttukları gözlendi.


Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı tören sırasında protokol üyelerinin birbirleriyle yaptıkları mini sohbetler dikkat çekti. Emekli Orgeneral Ersin'in cenazesi, Cebeci Şehitliği'nde toprağa verildi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:58

İLGİLİ HABERLER