Gündem
  • 10.1.2014 22:42

Komutanlardan 5 saatlik kritik toplandı

Yeni Şafak Gazetesi'nin yazdığı TSK'ya paralel sızma haberinden sonra yapılan toplantı büyük merak uyandırdı. Yeni Şafak Gazetesi, Cemaatin TSK'ya sızdığını ve özellikle harp akademileri sınav sorularını çalarak cemaat içerisinden orduya yerleştirilecek öğrencilere dağıttığını iddia etmişti.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Servet Yörük, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk ile birlikte 2. Ordu Komutanlığı Karargahı'nda 1. ordu, 2. ordu ve 3. ordu komutanları ile üst düzey askeri yöneticilerin katıldığı toplantı 5 saat sürdü.

Orgeneral Özel ve kuvvet komutanlarının toplantısında Türkiye geneli ile ilgili askeri konuların yanında Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki askeri çalışmaların yanında Suriye sınırındaki gelişmelerinde konuşulduğu öğrenildi.

Toplantıya katılan Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki üst düzey askeri yöneticilerin bölgedeki son gelişmeler hakkında Orgeneral Özel ve kuvvet komutanlarına bilgi aktarımında bulunduğu bildirilirken, Suriye'deki gelişmelerin Türkiye sınırındaki yansımalarının son durumu hakkında ve alınacak askeri önlemlerinde masaya yatırıldığı kaydedildi.
2. Ordu Karargah'ında yaklaşık 5 saat süren toplantının ardından Orgeneral Özel ve kuvvet komutanları Malatya Orduevi'ne geçtiler. Orgeneral Özel ve kuvvet komutanları geceyi Malatya'da geçirecek. 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:35

İLGİLİ HABERLER