Gündem
  • 11.7.2009 03:16

KONSOLOSLUK ÖNÜNDE ÇİN MALLARI YAKILDI!..

Tüketiciler Birliği ile Doğu Türkistan Göçmenler Derneği üyelerinden oluşan grup, Sarıyer'deki Tarabya Mahallesi Çobançeşme Çıkmazı'nda bulunan Çin'in İstanbul Başkonsolosluğu önünde basın açıklaması yapmak istedi ancak polis, grubun konsolosluğa yaklaşmasına izin vermedi.

Konsolosluğun yakınında açıklama yapan Tüketiciler Birliği Başkanı Nazım Kaya, birlik olarak, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki olaylara tepkilerini Çin mallarına boykot ile gösterdiklerini söyledi.

Kaya, şöyle konuştu: ''Ülkemiz tüketicisi, ata yurdumuzda bıraktığımız kardeşlerinin yanındadır. Çağımızın en etkili silahı tüketicilerdir. Birliğimiz, zaten ekonomik kriz tehdidinde olan Çin'e karşı en kapsamlı boykotu bugün başlatıyor. Hem tüketicilere, hem de Çin'in en büyük pazarı konumundaki Türk Cumhuriyetlerine ve dünya ülkelerine buradan çağrı yapıyoruz. Katliamın son bulması için tüketicilerin başlattığı boykota işverenlerin yanı sıra siyasi iktidarlardan olumlu destek bekliyoruz. Bu boykot, vahşeti durdurabileceği gibi yerli üretimin krizden çıkışı için fırsat olarak da değerlendirilebilir.''

Doğu Türkistan Göçmenler Derneği Genel Başkanı Yakup Can da Çin'in, olayları bahane ederek bölgeye asker sevkıyatı yaptığına işaret ederek, ''Türkistanlılar evlerine mahkum edilmekte, dini inançlarına ambargo konulmakta, camilerin kapısına kilit vurulmakta'' diye konuştu.

Gruptakiler, açıklamanın ardından, yanlarında getirdikleri Çin üretimi malları konsolosluğun önüne bırakmak istedi.

Polisin izin vermemesi üzerine bu ürünler ateşe verilerek yakıldı.

Grup, sloganlar attıktan sonra dağıldı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:21

İLGİLİ HABERLER