Asayiş
  • 29.4.2007 17:44

KONYA ŞEHİDİNE AĞLADI

.İBRAHİM PARLAK - COŞKUN ASLIM
KONYA  - Şırnak'ta teröristlerle girdiği çatışmada şehit edilen Piyade Çavuş Mustafa Kirazoğlu, memleketi Konya'nın Yunak ilçesi Kurduşağı köyünde toprağa verildi.


Şırnak'ın Cudi Dağı'nda 2 gün önce teröristlerle girdiği çatışmada vurularak şehit edilen Piyade Çavuş Mustafa Kirazoğlu (21) için Kurduşağı köyünde askeri tören düzenlendi. Törene, Konya Valisi Osman Aydın, Konya Bölge Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ata Kalkan, AK Parti Konya Milletvekilleri Halil Ürün ve Orhan Erdem, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze namazı öncesi fenalık geçirip bayılan şehidin ağabeylerine alandaki sağlık görevleri müdahale etti.


Öğle namazı sonrası kılınan cenaze namazında şehidin felçli babası Ramazan Kirazoğlu da tekerlekli sandalyesiyle ön safta yer aldı. Namazın ardından bir süre askerlerin omuzlarında taşınan Mustafa Kirazoğlu'nun cenazesi, vatandaşlar tarafından "Şehit ölmez, vatan bölünmez" sloganları eşliğinde köy mezarlığına götürülerek toprağa verildi.


Şırnak 23. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'na 2 ay önce katılan Piyade Çavuş Mustafa Kirazoğlu'nun yakın arkadaşı Halil Günay'ı arayarak, "Ben şehit düşeceğim aileme söyleme, sen de hakkını helal et" dediği ve görüşmeden 3 saat sonra Kirazoğlu ailesine oğullarının şehit olduğu haberinin verildiği öğrenildi. 6 yıl önce annesini kaybeden şehidin ablalarından da kendisini merak etmemeleri için Şırnak'ta görev yaptığını gizlediği kaydedildi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:39

İLGİLİ HABERLER