Asayiş
  • 13.3.2012 12:32

Konya'da askeri eğitim uçağı düştü!..

Konya'da meydana gelen olay sonrası 1 pilot şehit oldu.

Konya'da bugün saat 12.00 sıralarında Tümosan traktör fabrikasının yakınında uçak düştüğü belirtildi. Eğitim uçağının düştüğü ileri sürülürken, kaza bölgesine çok sayıda itfaiye ve ambulans sevkedildi. Eğitim uçağının pilotu şehit oldu.

Konya-Aksaray karayolunda TÜMOSAN arkasında bulunan boş araziye askeri uçak düştü. Kazada 1 pilot şehit oldu.
Edinilen bilgiye göre, 3. ana hava jet üssünden eğitim için havalanan F-5 savaş uçağı sorti yaparken Konya-Aksaray karayolunda bulunan TÜMOSAN sanayi arkasındaki boş araziye düştü. Uçakta bulunan 1 pilot şehit oldu. Bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi.
 

Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Konya'da düşen NF-5 uçağının eğitim uçuşu esnasında düştüğünü belirterek, uçakta bulunan bir pilot subayın şehit olduğunu ve olayın meydana geliş nedeninin, kaza kırım heyeti incelemesi sonucunda açıklığa kavuşacağını bildirdi.
Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait bir adet NF-5 uçağının bugün saat 12.00 sıralarında eğitim uçuşu esnasında, Konya'da henüz belirlenemeyen bir nedenle düştüğü belirtildi. Kazada, uçakta bulunan bir pilot subayın şehit olduğu bildirilerek, olayın meydana geliş nedeninin, kaza kırım heyeti incelemesi sonucunda açıklığa kavuşacağı ifade edildi. Açıklamada, "Şehidimize Allah'tan rahmet, silah arkadaşlarına, şehidimizin kederli aile ve
yakınlarına başsağlığı dileriz" denildi.
 

İHA

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 19:34

İLGİLİ HABERLER