Gündem
  • 1.6.2004 00:24

KONYALI ERKEKLER İÇİN " VANTUZ DUDAKLI " DİYEN TARKAN MAHKEMELİK OLDU

Konya'da verdiği konser sonrası bir gazeteye verdiği röportajda Konyalılar için söylediği 'Vantuz dudaklı erkekler' sözü yüzünden hakkında dava açılan sanatçı Tarkan'ın yargılanmasına devam edildi. Konya Adliyesi 4. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davaya müdahil tarafın avukatı Ahmet Gürol Sağban, Barış İspir ve Mehmet Ali Güngör katıldı.

 
Mahkemede söz alan Tarkan vekili avukat Kaan Keskin, dava dilekçelerini yeni temin ettikleri için beyanlarını sunmak üzere süreverilmesini istedi.
Mahkeme heyeti davayı 18.09 2003 tarihinde yayınlanan Milliyet Popüler Kültür Gazetesi eki ile Milliyet Gazetesi sahibi, yazı işleri müdürü ve sorumluluk sahibi kişilerin yer aldığı bölümün vegazetenini aslının getirilmesi için ve eksik huhusların tamamlanması için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.


Mahkeme sonrası bir açıklama yapan Konya Hukukçular Derneği ve Konya Gazeteciler Cemiyeti adına vekalet yapan Avukat Ahmet Gürol Şağban, Bugünkü davaya taraf vekillerinden Milliyet Gazetesive Tarkan'ın vekililer mazaretli olarak katılmadığı söyledi. Sağban, davanın 4. Asliye HukukuMahkemesinde devam ettiğini söyleyerek, "Biz bütün hemşerilerimizi bu davaya müdahil olmayabekliyoruz. Bir daha Konyamız hakkında çirkin, karalayıcı beyanlarda bulunulmaması için toplumunders alması açısından bu davamızı sonuna kadar sürdüreceğiz." dedi.


Sanatçı Tarkan bir konser için geldiği Konya konserinden sonra Milliyet Gazetesi Popüler Kültür
ekinin 4. sayısında yayınlanan röportaj ve bu röportajda sanatçı Tarkan'ın söylediği sözler için davaaçıldı. Konya Hukuçular Derneğe ve Konya Gazeteciler Cemiyet tarafından, kişilik haklarına saygısızlıkyapıldığı gerekçesi ile sanatçı Tarkan Tevetoğlu, Milliyet Popüler Kültür Gazetesi ve Can Dündarhakkında olayın olduğu tarihten itibaren işyeyecek ve faizi ile birlikte ayrı ayrı 1 milyar lira manevi tazminat davası açıldı.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:18

İLGİLİ HABERLER