Spor
  • 21.10.2019 22:45

Konyaspor Kalecisi Serkan Kırıntı dünya tarihine geçti

Malatya kazandı, Serkan Kırıntılı tarihe geçti

Süper Ligi'n 8. haftasında kapanış maçında Yeni Malatyaspor, Konyaspor'u deplasmanda 2-0 yenmeyi başardı. Konyaspor'da Serkan Kırıntılı 20. saniyede topu ceza sahası dışında tutarak, Türk futbol tarihinin en erken kırmızı kartını gördü.

Süper Lig'in 8. haftasında İttifak Holding Konyaspor ile BtcTÜRK Yeni Malatyaspor karşı karşıya geldi. Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi 2-0'lık skorla konuk Yeni Malatyaspor kazandı.

DÜNYA FUTBOL TARİHİNE GEÇTİ

Konya ekibi’nin sahasında Yeni Malatyaspor'u konuk ettiği mücadelenin başlama düdüğüyle birlikte Konyaspor'dan Serkan Kırıntılı kendisine doğru gelen topu ceza sahası dışında elle kontrol etti ve direkt kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Serkan Kırıntılı'nın ceza sahası yayı içinde maçın henüz 20'nci saniyesinde topu elle tutması sonucu gördüğü kırmızı kart, dünya futbol tarihinin en hızlı kırmızı kartları arasına girdi.

Serkan Kırıntılı ayrıca, Türk futbol tarihinin en hızlı kırmızı kartını gördü.

Bu hata ile Konyaspor karşısında duran top kazanan Yeni Malatyaspor, dakikalar 4'ü gösterirken Guilherme'nin frikik golüyle öne geçmeyi başardı ve skoru 1-0'a getirdi. Maçın ilk yarısı bu skor ile tamamlandı.

10 kişi rakibi karşısında ikinci yarıya hızlı bir başlangıç yapan Yeni Malatyaspor, dakikalar 54'ü gösterirken Robin Yalçın ile farkı 2'ye çıkarmayı başardı ve bu gol maçın skorunu belirledi.

Bu sonuçla beraber 3 puanı hanesine yazdırmayı başaran Yeni Malatyaspor, 13 puan ile 5. sıraya yerleşti. Konyaspor ise 12 puanda kalarak 8. sıraya düştü.

Konyaspor: 0 - BtcTurk Yeni Malatyaspor: 2

Stat: Konya Büyükşehir Belediye

Hakemler: Mustafa Öğretmenoğlu, Candaş Elbil, Mehmet Salih Mazlum

İttifak Holding Konyaspor: Serkan Kırıntılı, Skubic, Ali Turan, Anicic, Alper Uludağ (Dk. 3 Ertuğrul Taşkıran), Jevtovic, Jonsson (Dk. 87 Hadziahmetovic), Shengelia (Dk. 68 Daci), Milosevic, Ömer Ali Şahiner, Miya

BtcTurk Yeni Malatyaspor: Farnolle, Chebake, Mustafa Akbaş, Hadebe, Sakıb Aytaç, Robin Yalçın, Acquah, Guilherme (Dk. 75 Bifouma), Donald (Dk. 87 Ahmed Ildiz), Fofana (Dk. 68 Gökhan Töre), Jahovic

Goller: Dk. 3 Guilherme, Dk. 52 Robin Yalçın (BtcTurk Yeni Malatyaspor)

Kırmızı kart: Dk. 1 Serkan Kırıntılı (İttifak Holding Konyaspor)

Sarı kartlar: Dk. 12 Mustafa Akbaş, Dk. 64 Chebake (BtcTurk Yeni Malatyaspor), Dk. 24 Jevtovic (İttifak Holding Konyaspor)

Güncellenme Tarihi : 21.10.2019 22:50

İLGİLİ HABERLER