Asayiş
  • 22.5.2013 10:57

Köpek eğitim merkezinde skandal görüntüler!..

ANTALYA'da, merkeze bağlı Duacı Köyü'ndeki köpek eğitim merkezine eğitim amaçlı bırakılan köpeklere dayak atılması kamera görüntülerine yansıdı. Bir çalışanın sürekli küfrederek tekme, tokat ve demir sopayla köpeklere vurması hayvanseverleri ayağa kaldırdı.

Köpeklere tekme, tokat ve demir sopayla vuran kişi, yaptıklarını da yanındaki diğer kişiye anlattı. Çalışanın köpekleri döverken "Böldüm parçaladım seni. Resmen ama ruhunda var senin dayak yemek", "Canları da yanmıyor haa, elim acıyor gıkını çıkarmıyor, görüyon demi. Elim acıyor yemin ederim. Böyle bildiğin çakıyom tokadı, sana vursam ah uh dersin, bağırırdın. Ama bu hiç, nasıl bir can var" sözleri görüntülere yansıdı.

VAHŞİCE DÖVÜYOR

Personel, bir başka köpeği ise kafesinin demirleri kapalıyken elindeki demir sopayla "Kendi gelecek beni yormayacak. Gel şuna kafa at" diyerek dövmeye çalışıyor. Birkaç kez vurduktan sonra hıncını alamayan personel, "Yiyecen oğlum sopayı" diyerek bu kez kapıyı açıp demir sopayla yeniden dövmeye devam ediyor.

Bir başka köpeği "Gel gel" deyip yakalayan personel, "Sağlam bir tane hazır mısın" diyerek yumrukluyor.

Üç köpeğin bulunduğu bir kafese giren personel, temizlediği dışkının hangisine ait olduğunu bilemediğini belirterek, "Valla hanginizin olduğunu bilemedim. Kusura bakma senden başlıyorum" diyerek üçünü de dövüyor. Bir taraftan küfür saydıran diğer yandan acımasızca barınaktaki köpekleri dövmeyi sürdüren personel, geçmişte nasıl dayaklar attığını da anlatıyor.

OLAY İNCELENİYOR

Konuyla ilgili şikayette bulunulması üzerine Antalya Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü, vahşet görüntülerine ilişkin Antalya Emniyet Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde inceleme başlattı.

KAMUOYUNDAN ÖZÜR DİLEDİ, 'KOMPLO' DEDİ

Antalya'da, merkeze bağlı Duacı Köyü'ndeki köpek eğitim merkezine eğitim amaçlı bırakılan köpeklere dayak atılması olayına ilişkin işyeri sahibi Tayfun Acar kamuoyundan özür diledi, ruhsatsız rakip bir firmanın gönderdiği iki elemanın komplosu olduğunu öne sürdü.

Duacı Köyü'ndeki bir köpek eğitim ve pansiyon merkezinde iki çalışanın sürekli küfrederek tekme, tokat ve demir sopayla köpeklere vurmasına ilişkin görüntülerin ortaya çıkması üzerine eğitim merkezinde köpeği bulunan birçok kişi hayvanlarını geri alırken, Kepez İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri de inceleme başlattı.

Köpeklerin dövüldüğü görüntülerin rakip bir firmanın komplosu olduğunu öne süren eğitim merkezinin sahibi Tayfun Acar, şunları söyledi:

"Yaşanan süreç çok üzücü, tarifi imkansız. Bu iki elemanı internet ilanı yoluyla almıştık. Lara bölgesinde 6 yıldır ruhsatsız olarak çalışan bir tesisten buraya yerleştirilen personelmiş. Bu personel benim olmadığım bir anda video çekimleri yapmış. Konu duyulmadan önce iki personel de aynı anda ayrıldı. Tüm kamuoyundan firmam adına çok özür diliyorum. 13 yıllık bir firma, dişiyle tırnağıyla gelmiş ve yeni yasayla birlikte eğitim yapabilecek tek tesis burası."

Acar, görüntülerdeki iki çalışanın da aynı anda işe başlatıldığı ve 1 hafta gibi bir süre çalıştıktan sonra aynı anda ayrıldıklarını belirtti. Acar, ruhsatsız çalıştığı için şikayet ettiği rakip firmanın sahiplerinin kendisini arayarak, "'Senin yanına yerleştirdiğimiz personel bizim personelimizdi, videoları biz çektirdik. Orayı kapatacaksın' gibi tehditlerde bulundu" diye konuştu.

Eğitim merkezinde köpeği bulunan Antalyalı işadamı Cihan Bulut ve eşi, haber sonrası merkeze geldi. Merkezde verilen eğitimden memnun olduklarını belirten Cihan Bulut, görüntülere ilişkin yorum yapmasının ise doğru olmayacağını dile getirdi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:07

İLGİLİ HABERLER