Yaşam
  • 3.9.2004 00:09

KÖPEK GÜRÜLTÜSÜ UYKUSUZ BIRAKTI!..

RIZA YANIK
ANTALYA  - Demirtaş Belde Belediye Başkanı Mustafa Karagöz, köpek gürültüsünden halkın geceleri uyuyamadığını belirterek, belde sınırları içinde bulunan Köpek Toplama Merkezi'nin mahalleden çıkarılmasını istedi.
Alanya Belediyesi tarafından başı boş köpeklerin barındırılması amacıyla Demirtaş Beldesi'ne kurulan Köpek Toplama Merkezi, Demirtaş halkının tepkisine neden oluyor. Demirtaş'ta yerleşim alanının içerisinde bulunan köpek çiftliğinin belde halkını rahatsız ettiğini belirten Demirtaş Belediye Başkanı Mustafa Karagöz, çiftliğin belde içerisinde yerleşimin olmadığı bir başka alana taşınması gerektiğini söyledi. Çiftlikte bulunan köpek sayısının 200'ün üzerinde olduğunu ve geceleri seslerinden belde halkının uyuyamadığını kaydeden Karagöz, "Belde halkı köpek havlamalarından uykusuz geceler geçirir oldu. Gecelerin sessizliğini 200'den fazla köpeğin korusu bozuyor. Bu konuda belediyemize de çeşitli şikayette bulunuyorlar. Alanya Belediyesi'nin de bu konuda bize yardımcı olmasını istiyoruz. Beldemizde artık sürü halinde köpeklerin dolaştığını görüyoruz. Bu durum da halkımızı ürkütüyor" dedi.
Bu arada başı boş dolaşan bazı köpeklerin, bazı küçükbaş hayvanlara da zarar verdiği belirtilirken, belde halkının da çiftliğin mahalle içerisinden kaldırılması için imza kampanyası başlatma hazırlığı içerisinde olduğu öğrenildi.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:51

İLGİLİ HABERLER