Sağlık
  • 11.2.2020 18:31

Köpek Tuvalet Eğitimi

Köpek Tuvalet Eğitimi

Bir köpeğin evde bakımının üstlenilmesinde, atılacak ilk adım köpek tuvalet eğitimi vermektir. Bir köpeğin tam anlamıyla eğitilebilmesi için en az 4-6 aylık bir zamana ihtiyaç vardır. Bazı köpek yavrularında bu süre, 1 yıla kadar uzayabilir.

Yavru köpeğin eğitimi; sevgi, sabır gerektirir. Burada amaç hem iyi alışkanlıklar aşılamak hem de köpeğinizle sevgi dolu bir ortamda, kuvvetli bir bağ oluşturmaktır.

Küçük ırk köpekler, küçük mesanelere ve yüksek metabolizmaya sahiptir. Bu yüzden dışarıya daha sık çıkarılmaları gerekir. Köpeğinize antrenman yaptırırken, ufak tefek kazalar yaşanabilir. Bu konuda endişeli olmanıza gerek olmaz. Böyle bir konuda atmanız gereken ilk adım ödüllü tuvalet eğitimi sunmaktır. Eğer ödüllü bir eğitim programını tercih ederseniz, programa daha çabuk uyum sağlayacak ve öğrenmeye başlayacaktır.

Köpeğin Tuvalet Eğitimi Ne Zaman Başlamalıdır?

Yavru köpeklerde mesane kontrolü zayıf olduğu için, her iki saatte bir tuvalete çıkarılmaları gereklidir. Özellikle heyecanlandıklarında kendiliğinden idrar yapabilirler.

Evde köpek bakımını üstlenen hayvan severler, evcil hayvanının tuvalet eğitimine, 12 haftalık ile 16 haftalık olduklarında başlamalıdır. Bu süre, yavru köpeklerin mesane ve bağırsak hareketlerini, doğru şekilde kontrol etmeleri için yeterlidir.

Eğer köpek 12 haftalıktan büyükse ve bir kafes içinde atıklarını yiyorsa, tuvalet eğitimleri biraz daha zorlu ve uzun süreli olabilmektedir. Bu yüzden köpeğin davranışlarını teşvik etmek ve köpeği yeniden şekillendirmek için ödül yöntemine başvurulabilir.

Basit Tuvalet Eğitimine Nasıl Başlanır?

Bir köpek yavrusu, eve ilk adımını attığı andan itibaren eğitimine başlanmalıdır. Özellikle tuvalet eğitiminde ödül sisteminin kullanılması, diğer eğitimlerinde de başarılı olmasını sağlayacaktır.

Köpek tuvalet eğitiminde basit adımlar;

Köpek düzenli olarak tuvalete çıkarılmalıdır.

İşaretleri tanımaya başlar.

Aynı yere tuvalete götürülmelidir.

Köpekle beraber dışarı çıkılmalıdır.

Saatlik geziler aşamalı olarak azaltılmalıdır.

Köpeklere tuvalet alışkanlığı kazandırmak için doğru zaman ve doğru yerde olmak gerekir. Bunun için ilk adım, köpeğin her saat dışarı çıkarılmasıdır. Bu durum, köpeğin içeride kalma süresini azalttığı için, tuvalete gitmenin en iyi yolunun, dışarısı olduğunu öğrenmeye başlayacaktır.

Köpek tuvalet eğitimi için;

Köpek tuvalet ped kabı

Yavru köpek çiş eğitim pedi

Köpek tuvalet eğitim yapay çim

Köpek tuvalet eğitim kokusu

Dış mekân tuvalet eğitim kazığı

Yavru köpek tuvaleti eğitim sıvısı

Tuvalet eğitim spreyi ve köpek çiş pedi tablası

Yavru köpeğinize tuvalet eğitimi verirken, çeşitli şekerlemelerden ve işaretlerden yararlanarak, tuvalet yolunu öğrenmelerine destek olunmalıdır. Evin hep aynı yerinden çıkılmalı ve aynı yere tuvalet ihtiyacını gidermesi için götürülmelidir.

Tuvalet Eğitiminde Kazalar Olabilir mi?

Köpek tuvalet eğitimi sırasında çeşitli kazalar olabilir. Köpeğin tuvaletini kapalı alanda yaparken yakalanması, cezalandırılmamalıdır.

Köpeğiniz tuvalet eğitimi sırasında bir kaza yapmışsa;

Yanlış bir şey yaptıkları hissettirilmeli ve asla cezalandırılmamalıdır.

Dağınıklık görmezden gelinmeli ve sadece temizlenmelidir.

Temizliğin enzimatik maddelerle temizlenmesine dikkat edilmelidir.

Köpeğinizin tuvalet eğitiminde bir kaza yaşaması sonrasında, kirlenmiş alanı temizlerken, amonyak ve ev deterjanlarıyla temizlemekten kaçınılmalıdır. Amonyak ve ev deterjanları, köpeğin bölgeyi yeniden işaretlemesine neden tanıyacaktır. Kirlenmiş alanın düzgün şekilde temizlenmesi gerekir.

Köpek Tuvalet Eğitimi Neden Önemlidir?

Köpeklerin zamanının büyük bir bölümü, ev ve dışarı arasında geçer. Çoğu köpek koltukta, köpek kulübesinde zaman geçirir. Ancak köpek tuvalet eğitimi sırasında, köpeğin kulübede mi yoksa evin içinde mi zamanını geçirdiğinin hiçbir önemi yoktur.

Tuvalet eğitimli bir köpek ile;

Ev içinde çok daha rahat zaman geçirebilirsiniz.

Tuvalet eğitimi sayesinde, farklı bir eve daha kolay gidilebilir.

Her yerde değil, uygun olan yerlerde tuvalet ihtiyacını giderirler.

Her köpeğin tuvalet eğitiminin olması gerekir ve bu eğitim hem köpek sahiplerinin hem de köpeklerin rahatı için önemlidir. Köpeğinizin doğru şekilde tuvalet eğitimi ve diğer eğitimlerini almaları için https://www.petokulu.org/ adresinden 0216 999 87 99 ve 0516 169 09 99 numaralı hatlarımızdan uzmanlarımızla iletişime geçebilir, eğitimlerimiz hakkında detaylı bilgileri öğrenebilir, İstanbul köpek eğitim merkezimizde, evcil hayvanınızın en iyi eğitimi almasını sağlayabilirsiniz.

Güncellenme Tarihi : 11.2.2020 18:33

İLGİLİ HABERLER