Spor
  • 23.6.2014 00:47

Kore'ye ağır CEZA

H Grubu'nun ikinci maçlarının son maçında Güney Kore ile Cezayir karşı karşıya geldi. Galibiyeti olmayan iki ülkenin mücadelesinde gülen taraf 4-2'lik skorla Afrika temsilcisi oldu.

Estadio Beira-Rio’daki karşılaşma Wilmar Roldan Perez’in düdüğü ile başladı. Karşılaşmanın ilk golü ise Cezayir’den geldi. 26. dakikada Medjani’nin pasında ceza sahası içinde topla buluşan Slimani, savunmadan sıyrıldıktan sonra topu ağlara gönderdi. (0-1) Cezayir çok geçmeden 2. golü de kaydetti. 28. dakikada kullanılan köşe vuruşunda Rafik Halliche’nin kafa vuruşunda top ağlara gitti. (0-2) Cezayir farkı 3’e çıkardı. 38. dakikada Slimani’nin sol kanattan pasında ceza sahası içinde topla buluşan Djabou düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve Cezayir 3-0 öne geçti. Karşılaşmanın ilk yarsı 3-0 Cezayir üstünlüğü ile tamamlandı.
İkinci yarı Güney Kore’nin golü ile başladı. 50. dakikada Cezayir ceza sahasına gönderilen uzun pasta Son Heung-min topu kontrol ettikten sonra topu ağlara gönderdi. (1-3) 62. dakikada Cezayir arayı tekrar açtı. Feghouli ile duvar pası yapan Brahimi kaleciyle karşı karşıya kaldığı sırada topu ağlara gönderdi ve fark tekrar 3’e çıktı. (1-4) Ardından Güney Kore 2. golünü de attı. 72. dakikada ceza sahası içinde oluşan karambolde Lee’nin bıraktığı topu Koo Ja-cheol ağlara gönderdi. (2-4)
Karşılaşmada başka gol olmayınca mücadele 4-2 Cezayir üstünlüğü ile sona erdi.

Stat: Beira-Rio
Hakemler: Wilmar Roldan, Eduardo Diaz, Christian Lescano (Kolombiya)
Güney Kore: Jung Sungryong, Lee Yong, Kim Younggwon, Hong Jeongho, Yun Sukyoung, Han Kookyoung (Dk. 78 Ji Dongwon), Lee Chungyong (Dk. 64 Lee Keunho), Ki Sungyueng, Koo Jacheol, Park Chuyoung (Dk. 57 Kim Shinwook), Son Heungmin
Cezayir: Rais Mbolhi, Aissa Mandi, Carl Medjani, Madjid Bouguerra (Dk. 89 Esseid Belkalem), Rafik Halliche, Djamel Mesbah, Yacine Brahimi (Dk. 77 Mehdi Lacen), Abdelmoumene Djabou (Dk. 73 Nabil Ghilas), Sofiane Feghouli, Nabil Bentaleb, Islam Slimani
Goller: Dk. 26 Islam Slimani, Dk. 28 Rafik Halliche, Dk. 38 Abdelmoumene Djabou, Dk. 62 Yacine Brahimi (Cezayir), Dk. 50 Son Heungmin, Dk. 71 Koo Jacheol (Güney Kore)
Sarı kartlar: Dk. 54 Lee Yong, Dk. 69 Han Kookyoung (Güney Kore), Dk. 67 Madjid Bouguerra (Cezayir)
90′ VE MAÇTA SON DÜDÜK GELİYOR! GÜNEY KORE 2 – 4 CEZAYİR…
85′ Orta saha sol kanattan ceza sahası içine atılan uzun topu önünde bulan Lee Keun-Ho sağ ayağı ile top hareket halinde iken şutunu çekiyor ancak top farklı şekilde dışarı çıkıyor
79′ Djamel Mesbah’ın sol kanattan ceza sahası içine çevirdiği topa hareketlenen Nabil Ghilas kafa vuruşunu yapıyor ancak top farklı şekilde dışarı çıkıyor.

72′ GOOOOLL Güney Kore Koo Ja-Cheol ile farkı tekrar 2′ye indiriyor
67′ Majid Bougherra, Son Heung-Min ile girdiği ikili mücadele sonrası yaptığı sert hareket sonrası sarı kart ile cezalandırılıyor.
63′ GOOOLL!! Sol kanattan ceza sahası içine hareketlenen Yacine Brahimi takım arakadaşı Sofiane Feghouli’ye pasını vererek ceza sahası içine koşusunu yapıyor. Ceza sahası içinde Sofiane Feghouli ile duvar pası yaparak topla buluşan Yacine Brahimi sağ ayağı ile plasesini yapıyor ve topu kalecinin bacak aralarısından ağlar ile buluşturuyor. Yacine Brahimi’nin bu golü ile Cezayir skoru 4-1 yapıyor.
60′ Sol kanattan gelişen atak sonrası ceza sahası dışında kısa pas ile topu önünde bulan Ki Sung-Yueng sağ ayağı ile sert bir vuruş yapıyor ancak kaleci Rais M’Bolhi topu sağ eliyle kornere tokatlıyor.

52′ Sağ kanattan kazanılan serbest vuruş sonrası topun başına Yacine Brahimi geçiyor. Ceza sahası içine çevirdiği topa hareketlenen Rafik Halliche kafa vuruşunu yapıyor ancak kaleci Rais M’Bolhi topu kolay şekilde kontrol ediyor.
50′  GOOOOOOOOOOOOL Güney Kore Son Heung-Min ile farkı 2′ye indiriyor
46′ Hakem Wilmar Roldan’ın düdüğü ile maça Cezayir başlıyor.

İLK YARI SONA ERDİ
43′ Sol kanattan kazanılan korner vuruşunda topun başına Yacine Brahimi geçiyor. Ceza sahası içine çevirdiği topa hareketlenen Islam Slimani kafa vuruşunu yapıyor ancak top farklı şekilde dışarı çıkıyor.
38′ GOOOLL!! Uzun atılan pas sonrası topu kontrol edemeyen kademe oyuncularından seken topla buluşan Islam Slimani topu ceza sahası içine taşıyor boşta kalan takım arkadaşı Abdelmoumene Djabou’ya pasını veriyor. Önü boş kalan Abdelmoumene Djabou sol ayağı ile plasesini yapıyor ve topu ağlar ile buluşturuyor. Abdelmoumene Djabou’nun bu golü ile Cezayir 3-0 öne geçiyor.
33′ Sağ kanattan kazanılan serbest vuruş sonrası topun başına geçen Ki Sung-Yueng ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak defans oyuncuları topu uzaklaştırıyor.
28′ GOOOLL!! Sol kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrası topun başına Abdelmoumene Djabou geçiyor. Ceza sahası içine çevirdiği topa kaleci ile hareketlenen Rafik Halliche kafa vuruşunu yapıyor ve topu ağlar ile buluşturuyor. Rafik Halliche’nin bu golü ile Cezayir 2-0 öne geçiyor.
26′ GOOOLL!! Yaklaşık 60 metre mesafeden uzun bir pas atan Carl Medjani’nin topuna hareketlen Islam Slimani iki savunma oyuncusunun arasından sıyrılarak kaleci ile karşı karşıya kalıyor ve sol ayağı ile plasesini yaparak topu ağlar ile buluşturuyor. Islam Slimani’nin bu golü ile Cezayir 1-0 öne geçiyor.
22′ Kazanılan serbest vuruş sonrası topun başına geçen Abdelmoumene Djabou ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak Jung Sung-Ryong topu tokatlayarak olabilecek tehlikeyi engelliyor.
19′ Islam Slimani ceza sahası sol çaprazında pasını Abdelmoumene Djabou veriyor. Top ile buluşan Abdelmoumene Djabou sol ayağı ile şutunu çekiyor ancak top farklı şekilde dışarı çıkıyor.
14′ Sol kanattan kazanılan korner vuruşu sonrası topun başına geçen Ki Sung-Yueng ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak Rais M’Bolhi topu çift yumruk ile uzaklaştırıyor.
9′ Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Abdelmoumene Djabou geçiyor. Ceza sahası içine yaptığı ortaya hareketlenen Islam Slimani kafa vuruşunu yapıyor ancak top direğin hemen yanından dışarı çıkıyor.
4′ Sol kanattan gelişen atakta Cezayirli oyuncular ceza sahası içinde topla buluşuyor. Top Sofiane Feghouli’de iken savunma müdahale ederek topu uzaklaştırmaya çalışıyor ancak top Yacine Brahimi’nin önünde kalıyor. Yacine Brahimi top hareket halinde iken şutunu çekiyor ancak top üstten dışarı çıkıyor.
1′ Hakem Wilmar Roldan düdüğünü çalıyor ve Güney Kore maça başlayan taraf oluyor.
Güney Kore: R Jung, S Y Yun, Y G Kim, H M Son, C Y Park, Y Lee, J C Koo, K Y Han, S Y Ki, C Y Lee, J H Hong
Cezayir: Mbolhi, Bouguerra, Halliche, Mesbah, Feghouli, Brahimi, Medjani, Slimani, Bentaleb, Djabou, Mandi

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 03:58

İLGİLİ HABERLER