Ekonomi
  • 13.7.2007 07:15

KORKUNÇ SONUÇ: MEMURLAR YARI AÇ VE BORÇ BATAĞINDA YAŞIYOR!..

Araştırmaya göre, memurların yüzde 28'i açlık sınırı altında maaş alıyor. Kredi kartı borcuyla yaşamaya çalışıyor.

Türkiye Kamu-Sen'nin yaptığı araştırma, kamuda çalışan memurlar büyük çoğunluğunun aldıkları maaşlarla yarı aç bir şekilde yaşadığını ortaya koydu...

Yapılan araştırmaya göre, memurların sadece yüzde 5.6'sı yoksulluk sınırının üzerinde yaşıyor.

Yapılan açıklamada ise, 'En düşük dereceli memur maaşı 703 YTL'dir ama çalışan tek kişinin açlık sınırı 859 YTL'dir. Kamu görevlilerini açlık sınırından kurtarmak için en düşük dereceli memur maaşlarına 300 YTL zam yapılmalıdır' denildi

MAAŞ ERİYOR
Kuruluşun araştırmasına göre, haziran itibariyle kamu görevlilerinin yüzde 28.4'ü açlık sınırının altında maaş alıyor.

Açlık ve yoksulluk sınırı arasında maaş alan kamu görevlilerinin oranı ise yüzde 66. Açıklamada, memura yüzde 3-4 zam yapılırken, ücretlerine yapılan zamla işçilerin aylığının 1550 YTL seviyesine ulaştığı kaydedildi.

FARK AÇILIYOR
Kamu-Sen Başkanı Bircan Akyıldız, TÜİK verilerine göre son altı ayda ulaşım araçlarına yüzde 6, tavuk etine yüzde 48, beyaz peynire yüzde 72, limona yüzde 82, elmaya yüzde 86, kiraya yüzde 9 oranında zam yapıldığı kaydetti.

Bircan Akyıldız, memurun borç batağında olduğunu belirtip, 'Memur kredi kartıyla yaşam sürdürüyo. Borçlarını karttan karda aktarıyor. Şu anda en düşük maaş 703 YTL. Bu maaşla bir memur ailesi nasıl geçindirebilir. Maaşlar mutlaka yeniden gözden geçirilmelidir' dedi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 17:27

İLGİLİ HABERLER