Gündem
  • 24.8.2009 11:44

KORKUSUNDAN KİMSE AVUKATLIK YAPMIYOR


104'üncü oturuma aralarında emekli Tuğgeneral Veli Küçük ile Danıştay saldırdırısı davası sanıklarından Avukat Alparslan Arslan ve Osman Yıldırım'ın da bulunduğu 27'si tutuklu 32 sanık katıldı. Tutuklu sanıklardan Doğu Perinçek, Hayrettin Ertekin, Ergün Poyraz, Ümit Sayın, Erkut Ersoy, Hüseyin Görüm ile başka suçtan tutuklu Sedat Peker ile Semih Tufan Gülaltay katılmadı.



Celse arası yakalanarak kimlik tespiti yapıldıktn sonra serbest bırakılan ve savunmasını hazırlaması için süre verilen İhsan Göktaş da duruşmaya katılmadı.



KORKUDAN KİMSE AVUKATLIK YAPMIYOR



Duruşmaya katılan sanıkların tespitinin ardından tutuklu sanık Alparslan Arslan salondan ayrıldı.Mahkeme Başkanı Köksal Şengün Ergenekon ana davasının hem tanığı hem gizli tanığı birleştirme kararı ile sanığı olan Osman Yıldırım'a avukatının duruşmada hazır olmadığını hatırlattı.



Davaların birleştirilmesinin ardından duruşma salonuna ilk kez gelen ve Ergenekon Davası sanıkları ile ilk kez aynı ortamda bulunan tutuklu sanık Osman Yıldırım da avukatının olmadığını, korkudan kimsenin avukatlık yapmadığını belirterek avukat istemediğini söyledi.



Bunun üzerine mahkeme başkanı Köksal Şengün de "Avukat korkmaz, niye korksun? Suçlandığınız konu zorunlu olarak avukat gerektiriyor" dedi.



Mahkeme heyeti Danıştay saldırısı davsının tutuklu sanıklarının avukatlarının salonda hazır bulunmaması nedeniyle tutukusuz sanık Ferit İlsever'in kimlik tespitinin ardından savunmasına geçti.



BABASI VE KIZ KARDEŞİ GELDİ



Danıştay Davası sanıklarında Alparslan Arslan babası İdris Arslan ile kız kardeşi Hilal Arslan da duruşmaya izleyici olarak katıldı.



Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nün yanında yapılan 750 kişilik duruşm salonuna konulan 6 adet klima ile salondaki ısı sorunun da çözüldü. Yeni yapılan salonda kilimaların olmamsı nedeniyle aşırı sıcaktan bunalan sanıklar ve avukatlar daha önce yapılan oturumlarda bu durumdan şikayetçi olmuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:34

İLGİLİ HABERLER