Gündem
  • 14.1.2015 00:03

Korkutan baraj alarmı

Seydikemer’de dün akşam saatlerinden bu yana devam eden aşırı yağışlar nedeniyle sel baskınının yaşandığı Çukurincir Mahallesi’nde ilk felaketin yaraları sarılamadan, daha büyük bir afet kapıyı çaldı. Yayla Patlangıç Mahallesi’nde bulunan Esen1 Barajı’nın yüzde 100 dolup bentlerden taşması sonucu Çukurincir Mahallesi’nde Eşen Çayı kenarında bulunan 15 evin boşaltılmasına başlandı. Mahalle Muhtarı Servet Yılmaz ve ihtiyar heyeti, evleri tek tek dolaşarak vatandaşlardan evlerini boşaltmalarını istedi. 3-4 saat içinde suların ulaşması beklenen mahallede, güvenlik güçlerinin gözetiminde tahliye çalışmaları devam ediyor.
Tahliye çalışmalarını yerinden takip eden Kaymakam Muammer Köken, “Yayla Patlangıç Mahallemizde bulunan barajdaki su seviyesinin yükselmesinden dolayı tedbir almak zorunda kaldık. Zaten mahallede selin neden olduğu bir zarar mevcuttu. Bu zararın barajdan gelecek su nedeniyle daha da büyümemesi için önlem alıyoruz. Su baskını nedeniyle mal kaybımız olacaktır ancak biz can kaybı yaşanmaması için tedbir alıyoruz. Mal kaybını en aza indirmeyi hedefliyoruz. İnşallah zararımız daha fazla olmaz” dedi.
Vatandaşlara tahliye sırasında yardımcı olan muhtar Servet Yılmaz da, “Barajın taştığını öğrenince hemen önlem almaya başladık. Mahallemizde Eşen Çayı kenarında bulunan yaklaşık 15 evi boşaltıyoruz. Tek tek evleri gezerek halkımızı uyardık. Tahliye edilen kişileri, mahallenin yüksek kesimlerindeki akrabalarının yanına yerleştiriyoruz” şeklinde konuştu.
Çukurincir Mahallesi’nde bir taraftan tahliye işlemleri devam ederken, diğer taraftan da selin neden olduğu hasarın önlenmesi ve barajdan gelecek suyun fazla zarara neden olmaması için Eşen Çayı’nın kenarında bent oluşturma çalışmaları devam ediyor. 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:54

İLGİLİ HABERLER