Gündem
  • 4.4.2020 18:04

Korona bu ilçeye uğramadı

Koronavirüs salgını yurdun dört bir yanına yayılırken, Sivas’ın 17 bin nüfuslu Gürün ilçesinde şimdiye kadar hiçbir vakaya rastlanmadı. korona virüse rastlanılmadı. İlçe Belediye Başkanı Nami Çiftci, ilçe dışında olan Gürün sakinlerine “Olduğunuz yerde kalın” çağrısı yaptı.

Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan koronairüs salgını nedeniyle Türkiye'de vaka sayısı her geçen gün artıyor. Ancak bir belde varka orada şimdiye kadar hiç vakaya rastlanmadı: Sivas’ın 17 bin nüfuslu Gürün ilçesi...

Tedbirlere harfiyen uyuyorlar

Bugüne kadar pozitif vakaya rastlanılmayan ilçede yaşayanlar, salgının yurda giriş yaptığının açıklandığı ilk günden beri tedbirlere harfiyen uyuyor ve evden çıkmıyor.

 
 
Gürün Belediye Başkanı Nami Çiftci

"Durumdan çok memnunuz"

Konuyla ilgili açıklama yapan Gürün Belediye Başkanı Nami Çiftçi, tedbiri elden bırakmamak gerektiğinin altını çizerek, “Korona virüs salgınıyla birlikte devletimizin ilgili bakanlıklarının aldığı kararları ilçemizde, başta sayın kaymakamımız olmak üzere bizler ve ilgili kurumlar, üzerimize düşeni yapmak için büyük gayret sarf ettik. Korona virüsün ülkemizde ilk görüldüğü günden şu ana kadar ilçemizde her hangi bir pozitif vaka görülmemiştir. Bu bizi ziyadesiyle memnun etti" dedi.

Güncellenme Tarihi : 4.4.2020 17:06

İLGİLİ HABERLER