Dünya
  • 6.3.2020 22:09

Korona nedeniyle ilk defa bir türk hayatını kaybetti

Soissons şehrinde yaşayan H.B. isimli Türk vatandaşı ölümcül koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirirken, ülkedeki ölü sayısı 9'a yükseldi. 

Avrupa ülkelerine sıçrayarak Fransa'yı da etkisi altına alan koronavirüs, can almaya devam ediyor.

Ülkede, can kaybı 9'a yükselirken, kayıtlara geçen hasta sayısı ise 577'ye yükseldi.

Salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerden bir kişinin, Soissons şehrinde yaşayan H.B. isimli bir Türk vatandaşı olduğu öğrenildi.

SALGIN NEDENİYLE İLK TÜRK FRANSA'DA HAYATINI KAYBETTİ

Koronavirüsten hayatını kaybeden ilk Türk olan H.B.'nin, cumartesi gününden bu yana solunum yetersizliği sebebiyle hastaneye kaldırıldığı ve 3 oğlu ile eşinin karantina altında olduğu belirtildi.

Fransa duyurdu! Korona'dan ölen ilk Türk! Trump'tan da milyar dolarlık virüs imzası

Gelen son dakika haberine göre; Fransa'nın Soissons şehrinde koronavirüsten bir Türk vatandaşının öldüğü duyuruldu. Öte yandan İngiliz haber ajansı Reuters, dünya genelinde vaka sayısının 100 bini geçtiğini açıklarken, ABD Başkanı Donald Trump ise, salgın ile mücadele için 8.3 milyar dolarlık ek bütçe paketini onayladı.

 Fransa'nın Soissons şehrinde 66 yaşındaki Türk vatandaşı H.B.'nin coronavirüs (Covid-19) nedeniyle hayatını kaybettiği kaydedildi.

Salgında ölen ilk Türk hastanın Cumartesi gününden bu yana solunum yetersizliği çektiği belirtilirken, H.B.'nin diyabeti ve yüksek kolesterolu olduğu açıklandı.

AİLESİ KARANTİNAYA ALINDI

Fransa'nın cenazenin ülke dışına çıkmasına izin vermediği bildirildi.

3 oğlu ile eşinin karantina altında olduğu öğrenilirken, Fransız yetkililer ölen Türk vatandaşın eşi ve çocuklarının bilgisi dahilinde Salı günü defnedileceğini söyledi.

Öte yandan İngiliz haber ajansı Reuters, dünya genelinde vaka sayısının 100 bini geçtiğini açıklarken, ABD Başkanı Donald Trump ise, salgın ile mücadele için 8.3 milyar dolarlık ek bütçe paketini onayladı.

KAYNAK: NTV, HABER7

ENSONHABER


 

Güncellenme Tarihi : 6.3.2020 20:40

İLGİLİ HABERLER