Dünya
  • 26.3.2020 12:47

Korona Papa'nın en yakınındaki ismi yakaladı!

Avrupa’da koronavirüsün en çok etkilediği ülke olan İtalya’dan çarpıcı haberler gelmeye devam ediyor. 6850’ye yakın kişinin hayatını kaybettiği ülkede hristiyanların ruhani lideri Papa’nın ikametgâhında oturan bir piskopasın da koronavirüse yakalandığı bildirildi.

Avrupa'da koronavirüsün en çok etkilediği ülkelerin başında gelen İtalya'dan kötü haberler gelmeye devam ediyor. Ölü sayısı ve virüs salgınından etkilenenlerin sayısındaki hızlı artış da sürüyor.

6850'ye yakın kişinin hayatını kaybettiği İtalya'da Papa'nın ikametgâhında oturan bir piskopasın da koronavirüsüne yakalandığı bildirildi.

İtalyan basını, Vatikan'daki Papa Francis'in evinde oturan ve ismi açıklanmayan Piskopos'un dün akşam hastaneye nakledildiğini açıkladı.

İtalyan La Stampa ve El Mesajero gazeteleri, koronovirüse yakalanan Piskoposun, Vatikan Devlet Sekreterliği (Vatikan Hükümeti) için çalıştığını ve Papa Francis tarafından kullanılan küçük bir daireye sahip bir konukevi olan St. Martha'nın Evi'nde yıllardır yaşadığını söyledi.

Papa, Apostolik Sarayı'nda bulunan geniş, lüks ve izole salonlarda kalmak yerine, 50 metrekareden fazla olmayan bu küçük dairede oturmayı tercih ediyordu.

Öte yandan daha önce basında çıkan haberlerde Papa'nın da koronavirüse yakalandığı öne sürülmüş, bu haberler daha sonra yalanlanmıştı.

Bu arada son meydana gelen vaka ile Vatikan'da koronavirüsüne yakalanların sayısının da 5'e çıktığı bildirildi.

 

Güncellenme Tarihi : 26.3.2020 12:49

İLGİLİ HABERLER