Sağlık
  • 20.5.2020 16:24

Koronavirüs 500 bin İngiliz'i intiharın eşiğine getirdi

Koronavirüse 35 bin kurban veren İngiltere'de halkın psikolojisi bozuldu.Alışık olmadıkları bir şekilde eve kapanan ingilizler kafayı kırdı.. Tamı tamıma 500 bin İngiliz intihar düşüncesinden kurtulmak için psikoloğa gitti.
Koronavirüsün psikolojik etkisi üserine çalışan bir hayır kuruluşu gelen başvuruları görünce şok oldu.
Son üç hafta 500 binin üzerindeki İngiliz kafasında oluşan intihar etme eğilimini yenmek için psikologların yönettiği eğitim kurslarına katıldı.

Zero Suicide Alliance - Home | Facebook
İnternet üzerinden evlerinden eçvrimiçi olarak kursa katılan İngilizler, Koronavirüs korkusu nedeniyle intihar etme noktasına geldiklerini açıkladılar.

Today is #TimetoTalk day! We're... - Zero Suicide Alliance | Facebook
Virüsden önce son derece sağlıklı olduklarını belirten İngilizler, Koronavirüsün hayatlarını allak bullak etmesiyle birlikte yaşamak istemediklerini ve ciddi ciddi intiharı düyündüklerini bildirdi.
BBC'ye göre, İngiltere'de ve dünyanın diğer bölgelerinde intiharla mücadele eden "İntihar İttifakı", 503.000 kişinin Corona virüsüyle mücadele için verilen bir kursu tamamladığını söyledi.
İngiliz sağlık uzmanları, Corona virüsüyle karşı karşıya kalan sektördeki cephe çalışanlarının psikolojik krizlerle karşılaşabileceği konusunda uyarmıştı. Kursa katılanlar sadece sıradan insanlardan oluşmuyor. Aralarında sağlık çalışanları da bulunuyor.
Çevrimiçi eğitim programı yaklaşık 20 dakika sürüyor ve intiharı düşünebilecek birine yardım etmek için ihtiyaç duyabilecekleri becerileri, damgalanma hissiyle nasıl başa çıkacağını ve iletişimin nasıl teşvik edeceğini kullanıcılara aktarılıyor.
İntihar İttifakı'ndan Joe Rafferty, Coronavirüs'ün insanların ruh sağlığı üzerindeki gerçek etkisinin salgın düzelene kadar net olarak anlaşımayacağını söyledi. Joe, "Kesin olan şey zihinsel zararı vücuttaki zararından da yüksek olacaktır. Çok büyük psikolojik hasar verdi" dedi.
HABERVİTRİNİ ÖZEL

Güncellenme Tarihi : 20.5.2020 16:56

İLGİLİ HABERLER