Dünya
  • 24.3.2020 11:33

Koronavirüs Amerika'yı böyle sardı!.. Yapılan testlerin yüzde 50'si pozitif çıktı

Başlangıçta Başkan Trump dahil kimse tarafından önemsenmeyen ve hatta adına 'Çin virüsü' denilen koronavirüs, aniden bütün Amerika7yı sardı.. Öyle bir durum ortaya çıktı ki dün yapılan testlerde test yapılan insanların yarısının test sonucu pozitif çıktı..
koronavirüs haritasına bakıldığında batıda New York'dan youn bir şekilde başlayan virüs en doğuda Kaliforniya'ya kadar her eyate bulaşmış durumda..
Dünkü rakamlara Amerika'da 46.450 kişi koronavirüse yakalanmışken bunların 593'ü öldü. Henüz tedavi edilmiş hazta bulunmuyor.

New York'ta cumartesi günkü testlerin yarısı pozitif

America Coronavirus spreading map ile ilgili görsel sonucu

Öte yandan New York'taki Kovid-19 testlerini yapan Presbyterian Tıp Merkezinin laboratuvarında cumartesi günkü testlerin yarısının pozitif çıktığı belirtildi.

Presbyterian Operasyon Şefi Doktor Laura Forese, yaptığı açıklamada, önceki gün 500 test yaptıklarını ve bu testlerin 250'sinin pozitif sonuç verdiğini belirterek, "Bu çok yüksek bir rakam" dedi.

Forese, test kitlerinin azlığı nedeniyle bazı kişilerde virüs şüphesi olsa bile eve göndermek zorunda kaldıklarını da vurguladı.

Dünyada Kovid-19'un en etkili olduğu ülkelerden ABD'de bilanço her geçen gün ağırlaşmaya devam ediyor.

Ülkedeki virüs rakamlarını takip eden Johns Hopkins Üniversitesinin paylaştığı son verilere göre vaka sayısı 26 bin 747'ye, ölü sayısı 340'a ulaştı.

New York Valisi Andrew Cuomo da son basın toplantısında, eyaletteki Kovid-19 kaynaklı vaka sayısının 15 bin 168'e, ölü sayısının da 114'e çıktığını açıkladı.

ABD, Kovid-19 vaka sayısı bakımından Çin, İtalya ve İspanya'nın ardından 4. sırada yer alıyor.

Trump’tan Otomobil Sektörünün Devlerine Çağrı

Başkan Donald Trump Ford, General Motors ve Tesla gibi otomobil üreticilerinden solunum cihazı üretimi için ‘hızla’ düğmeye basmalarını istedi. Trump yazdığı Twitter mesajında ‘‘Otomobil sektörü yöneticileri başlayın, ne kadar iyi olduğunuzu görelim’’ ifadelerini kullandı. Corona virüsü salgınıyla mücadelede solunum cihazları büyük önem taşıyor. Hastalığın semptomları arasında nefes darlığı da var. Özellikle ciğer hastalıkları olan ya da yaşlı hastaların tedavi sırasında solunum cihazına ihtiyacı duyuluyor. Hastanelerin solunum cihazı kapasitesi ise salgın karşısında yetersiz kaldı.

New York’ta 4 bin 800 Yeni Vaka

New York Valisi Andrew Cuomo eyelet genelinde Corona virüsü vaka sayısının 15 bin 168 olduğunu açıkladı. Pazar günü düzenlediği basın toplantısında Cuomo bunların 4 bin 800’ünün yeni vaka olduğunu bildirdi. Cuomo, New York’ta şu ana kadar Corona virüsü nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 114 olduğunu kaydetti. Cumartesi günü ise vaka sayısı 12 bin 260 olarak açıklanmıştı.

'Corona “Büyük Buhran”dan Sonra En Büyük Kriz'

America Coronavirus spreading map ile ilgili görsel sonucu

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio Corona krizinin Amerika’da 1929’da başlayan ve dünyaya yayılan, “büyük buhran” olarak nitelenen ekonomik bunalımdan sonraki en büyük kriz olduğunu söyledi.

America Coronavirus spreading map ile ilgili görsel sonucu

Blaiso, Amerikan ordusuna da sağlık sisteminin çökmesini engellemek adına yardım çağrısı yaptı.

New York Belediye Başkanı, 10 gün içinde daha fazla solunum cihazı alamamaları durumunda ölmemesi gereken insanların öleceğini söyledi.

Dünya: DSÖ'den 'Karantina Uygulamaları Yetersiz Kalabilir' Uyarısı

Dünya Sağlık Örgütü karantina uygulamaları kaldırıldığında hastalığın yeniden yükselmesi riskine karşı uyardı. 1685 kişinin hayatını kaybettiği İran ise ABD'nin insani yardım teklifini reddetti

Güncellenme Tarihi : 24.3.2020 11:43

İLGİLİ HABERLER