Dünya
  • 11.10.2020 00:49

Koronavirüs Fransa'nın çıplaklar kenti ve kampını vurdu

Fransa dün 26 bin 900 vaka ile ülke tarihinin rekorunu kırarken,  Fransa'daki çıplaklar kenti, ikinci koronavirüs dalgasının merkezi oldu.
İnsanların çırılçıplak dolaştıkları çıplaklar şehrinde Koronvirüs oranı yüzde 50'lerin üzerine çıkarken çıplaklar şehrindeki rakamlar ülke genelindeki rakamların 3 kat üstünde.

Dünyanın en kalabalık nüdist merkezi Cap d'Agde'de yüzlerce kişinin koronavirüs pozitif çıktı.Sağlık yetkilileri 'çıplaklar kentinde' maske takmak dahil tüm sosyal mesafe kurallarına uyulması yönünde uyarı yayımladı.

Fransa, çıplak dolaşmanın yasal olduğu güney kenti Cap d'Agde'de maske takan en az yüzlerce çıplağın koronavirüs testinin pozitif çıkması, yanısıra buradan evine geri dönen tatilcinin hastalanmasıyla şehirde alarm verildi.

Naturist köye giriş

Montpellier'in güneyine düşen çıplaklar kentinde bu hafta yeni koronavirüs vaka sayısını daha da artmasından endişe ediliyor.

20 Temmuz'da tüm kapalı alanlarda maske takmanın zorunlu hale geldiği Fransa'da, yetkililer, dünyaca ünlü nüdist merkezinde Kovid-19 salgınının baş gösterdiği, bunun çok endişe verici olduğu yönünde uyarılar yaptı.

İsteyen herkesin her yerinde kıyafetsiz dolaşabilmesi kadar eş değiştirme partileriyle de ünlü Cap d'Agde'ın sakinleri ve ziyaretçileri için maske takmak dahil tüm sosyal mesafe kurallarına uymaları yönünde uyarı yayımlandı.

Çevre yerleşimlerin dört katı

Dünyada en kalabalık nüdist topluluğunun yaşadığı yer olarak görülen ve yaz sezonunda nüfusu 40 bine kadar çıkan Cap d'Agde'da dükkanlardan şubelere, restoranlarla barlardan kulüplere dek pek çok kapalı mekan bulunuyor.

Çıplaklar köyünün dışında bir mobil test istasyonu kuran sağlık yetkilileri, kontrol edilen 800 doğacının % 30'unun test sonucunun pozitif olduğunu buldu.

Otel sahibi, çatı terasında  bir parti yapıldığını ve sosyal mesafe kurallarının ortadan kalktığını itiraf etti.

"Village naturiste" nin müdürü David Masella, "İki kat ağır darbe aldık" dedi. "Ziyaretçilerimizin yüzde kırkı yabancı, çoğu Hollanda ve Almanya'dan geliyor, ardından İtalyanlar ve İngilizler geliyor."
"Köyde 10.000 kamp alanı ve 15.000 yatak ile buradaki nüfus yoğunluğunun yakındaki Montpellier kentinden yedi kat daha fazla olduğunu bilmelisiniz."

Öncesinde Sağlık Bakanı Olivier Veran, yeni vakaların partilerde eğlenen 20-40 yaş arasındakilerde görüldüğü, ama vaka sayısının yaşlılar arasında da artışta olduğu uyarısı yapmış, ancak tümden karantinaya geri dönmeye gerek olmadığını söylemişti.

Fransa'da günlük vaka sayısı ilk kez 26 bini geçti

Fransa'da son 24 saatte 26 bin 896 kişide daha yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edilmesiyle "salgının başından bu yana görülen en yüksek vaka sayısına" ulaşıldı.

Fransa'da virüs bulaşan kişi sayısı son 24 saatte 26 bin 896 artışla 697 bin 977'ye yükseldi. Bu rakam, "salgının başından bu yana kaydedilen en yüksek günlük vaka sayısı" olurken, bir günde kayıtlara geçen vaka sayısı ilk kez 20 bini geçti.

Hastanelerde 1448'i yoğun bakımda olmak üzere 7 bin 864 kişinin tedavisi sürerken, iyileşenlerin sayısı 522 artışla 100 bin 828'e çıktı.

Kovid-19 testlerinin pozitif çıkma oranı ise yüzde 10,4'e ulaştı.

HABERVİTRİNİ ÖZEL HABERİDİR

Güncellenme Tarihi : 11.10.2020 00:50

İLGİLİ HABERLER