Sağlık
  • 2.4.2020 22:54

Koronavirüs hangi yüzeyde ne kadar süre hayatta kalıyor?.. Koranavirüs bakır da fazla yaşamıyor

Amerika'nın ünlü sağlık muhabiri Ben Spencer, uzman doktorlarla ülkesinde neyin ters gittiğini araştırdı. Bulduğu şey şok ediciydi. ülkede ne yeterli sayıda test kiti ne de nefes almayı sağlayan ventilatör cihası vardı.
Bunun dışında virüs konusunda yapılan çalışmaları masaya yatırdılar.
Bakın neler buldular?
Coronavirus havada yayılıyor ve hastalar ayrıldıktan uzun süre sonra odalarda kalıyor
ABD'li araştırmacılar hasta odalarında havada bulaşıcı virüs buldu Virüs ayrıca personelin içeri girip çıktığı hastane koridorlarına da yayılmıştı
Katil koronavirüs havada yayılabilir ve saatlerce bulaşıcı kalabiliyor. Dahası, koronavirüsün izlerinin, personelin içeri ve dışarı çıktığı hasta odalarının dışındaki hastane koridorlarında da keşfedildiği.
Çalışmanın arkasındaki Nebraska Üniversitesi araştırmacıları, bulgunun sağlık çalışanları için koruyucu giysinin önemini vurguladığını söylüyor. 
Son derece bulaşıcı hastalığın sadece öksürük veya hapşırmadaki damlacıklar yoluyla yayılmadığını öne süren çok sayıda çalışma izler.

Dünyanın dört bir yanındaki bilim adamları, şu anda 1 milyon kişiye kişiye bulaşan ve neredeyse 51.500 kişiyi öldüren virüsün nasıl yayıldığını anlamak için çabalıyorlar.

Katil koronavirüs havada yayılabilir ve hasta odalarında saatlerce bulaşıcı kalabiliyor. Bu başka bir çalışma ile de doğruladı.
Böylece virüsün havada uzun süre kalamayıp yere düştüğü tezi boş çıktı.Henüz diğer bilim adamları tarafından akran değerlendirmesi yapılmayan veya bilimsel bir dergide yayınlanmamış olan son çalışma, bir tanıdan sonra izole edildikten sonra 11 hasta odasından alınan örnekler ile ispatlandı.
Araştırmacılar, hem odaların içinde hem de odaların dışındaki koridorlarda havada viral parçacıklar buldular. 
Bulguları, insanların enfekte olmuş bir kişiye doğrudan yakın olmadan da virüsün bulaşabileceğini gösteriyor.
Çalışmanın yazarları bunun kişisel koruyucu ekipman (KKD) giymenin önemini vurguladığını söyledi.

Profesör Chris Whitty, koronavirüsün kapı kolları veya korkuluklar gibi sert metal veya plastik yüzeylerde üç gün boyunca bulaşıcı kalabileceğini söyledi.

Koronavirüs farklı yüzeylerde ne kadar süre yaşar?

Coronavirus, yolcuların ayrılmasından 17 gün sonra bir yolcu gemisinde canlı olarak bulundu. 

Virüs yüzeylerde ne kadar süre hayatta kalabilir?

Marcus: New England Tıp Dergisi  virüsün kontrollü laboratuvar ortamında farklı yüzeylerde ne kadar süre stabil kalabileceğini test eden bir çalışma yayınladı . 
Dört saate kadar bakır üzerinde,
24 saate kadar kartonda ve
72 saate kadar plastik ve çelikte hala tespit edilebilir olduğunu keşfettiler.
Ancak, bu yüzeylerin her birinde virüs miktarının zamanla hızla azaldığını belirtmek önemlidir. Ve böylece enfeksiyona dokunma riski muhtemelen zamanla azalır.

HABERVİTRİNİ ÖZEL

 


 

Güncellenme Tarihi : 2.4.2020 23:11

İLGİLİ HABERLER