Gündem
  • 30.3.2021 11:32

Koronavirüs nedeniyle bu Ramazan kapalıyız

“Çok yüksek riskli kırmızı iller nüfusun yüzde 80’ini temsil eden 58 şehre ulaştı. Kırmızı illerde cumartesi günleri de kısıtlama olacak. Lokanta ve kafeler renk ayrımı olmaksızın tüm Türkiye’de yüzde 50 kapasite ve kurallara uygun çalışabilecek.Ramazanda ülke genelinde hafta sonları sokağa çıkma sınırlaması olacak. Ramazan boyunca lokanta ve kafe hizmetleri paket servisle sınırlanacak. Toplu iftar ve sahur gerçekleştirilmeyecek. Lokanta ve kafelere mevcut desteklere ilave olarak maddi katkılar sağlanacak."

AŞILARIN ETKİSİ GÖRÜLÜYOR

Son bir yıldır her kabine toplantımızda olduğu gibi bugün de salgınla ilgili tüm gelişmeleri ayrıntılı bir şekilde değerlendirdik. Aşılamada, ileri yaşlardan başlayarak 15 milyon rakamına ulaşmamızın etkilerini sahada görmeye başladık. Bu sayede ileri yaş gruplarının vaka, hasta ve yoğun bakım rakamları içindeki oranları belirgin şekilde azaldı. Genel olarak da her ne kadar vaka sayıları artsa da yatan hasta ve yoğun bakım hastası oranları aynı düzeyde yükselmiyor.

 

58 il kızardı, kısıtlamalar geri geldi... Ramazanda kapalıyız İşte yeni koronavirüs kararları

KIRMIZI İLLERDE ARTIK CUMARTESİ DE YASAK

CUMHURBAŞKANI “Elimizdeki veriler ışığında şu hususları milletimizle paylaşma kararı aldık” diyerek şöyle devam etti: “Türkiye’nin tamamında sokağa çıkma sınırlaması, akşam saat 21.00 ve sabah saat 05.00 olarak haftanın her günü devam edecek. Kırmızı illerde sadece pazar günü uygulanan hafta sonu sokağa çıkma sınırlaması, artık cumartesi ve pazar olarak sürdürülecektir. Buna karşılık lokanta ve kafe gibi işletmeler, renk ayrımı olmaksızın tüm Türkiye’de, yüzde 50 kapasite ve belirlenen diğer kurallara uygun şekilde çalışabilecektir. Kapanma saati sonrası ve sokağa çıkma günlerindeki paket servis hizmeti, mevcut haliyle devam edecektir.

TOPLU İFTAR-SAHUR YOK

Ramazan ayında ise hep birlikte biraz fedakârlık yapacağız. Bu mübarek ay boyunca ülke genelinde hafta sonları sokağa çıkma sınırlaması uygulayacağız. Sadece ramazan ayı boyunca Türkiye genelinde lokanta ve kafe gibi işletmeler hizmetlerini paket servisle sınırlandıracaklardır. Yine ramazan boyunca ülke genelinde toplu iftar ve sahur gibi etkinlikler gerçekleştirilemeyecek.”

LOKANTA VE KAFEYE KİŞİ BAŞI 1500 LİRA DESTEK

ERDOĞAN kısıtlamalardan etkilenecek lokanta ve kafeler için destek açıkladı: “Bu uygulamadan etkilenecek lokanta ve kafe işletmecilerine mevcut desteklere ilave olarak bazı katkılar sağlayacağız. Nisan ve mayıs aylarında, normalleşme ve ücretsiz izin uygulaması kapsamında sigorta primi desteğinden yararlanamayan lokanta ve kafe çalışanlarımızın da prim yüklerini üstlenecek, ayrıca bunlara kişi başı 1500 lira nakdi ödeme yapacağız. Vatandaşlarımızdan, bayramla birlikte her alanda özgürlüğümüzü gönlümüzce yaşayacağımız bir Türkiye fotoğrafına kavuşmak için, bu süreci dikkatle ve hassasiyetle değerlendirmeye davet ediyorum.”

 

Güncellenme Tarihi : 30.3.2021 11:34

İLGİLİ HABERLER