Sağlık
  • 8.4.2020 21:41

Koronavirüs ölüden 19 gün sonra diri olarak çıktı

Koronavirüs, ölü bir adamdan tam 19 gün sonra yapılan otopside diri olarak bulundu.

ABD'de en son ortaya çıkan korkunç gelişme: Cesette yaşıyor

Koronavirüsün (Kovid-19) merkezi haline gelen ve son güncellenen verilere göre 12 bin 907 can kaybının yaşandığı ABD'de ürküten bir gelişme yaşandı. New York Times'ın verdiği haberde, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden bir kişinin 19 gün boyunca bekletilen cesetinden örnekler alındığı ve test sonucunun pozitif çıktığı aktarıldı.ABD'de yayımlanan New York Times gazetesi, ülkede açıklanan koronavirüs ölümlerinin gerçek sayıdan daha düşük olduğunu yazıyor.

New York Times, buna ülkenin dört bir yanından örnekler veriyor.Gazeteye konuşan Indianalı bir doktor, mart ayında ölen bir hastasına koronavirüs testi yaptırmak istediğini fakat talebinin reddedildiğini aktarıyor.New York'taki paramedikler de evlerinde ölen çok sayıda hastaya, Covid-19 belirtisi göstermelerine rağmen test yapılmadığını söylüyor. Virginia'da ise koronavirüsten ölen üç sağlık çalışanının ölüm belgelerinin yalnızca birinde gerekçe olarak koronavirüsün yazıldığı belirtiliyor.

Gazeteye konuşan uzmanlara göre koronavirüs kaynakları ölüm verilerinin sisteme girilmeme nedenleri arasında tutarsız protokoller, kısıtlı kaynaklar ve karar alma süreçlerinde şehirler arasında yaşanan farklılıkları gösteriyor.

19 GÜN BEKLETİLEN CESETTEN ALINAN ÖRNEK POZİTİF ÇIKTI

Kamu sağlığı uzmanlarının pandemi sırasında gerçekleşen ölümlerin nedenlerini derlemenin normal şartlarda aylar veya yıllar aldığına dair görüşlerini aktaran NYT, günümüzde ise yetkililerin günlük ölü ve vaka sayısı paylaştığını, halkın da bu eksik verilere bakarak salgının boyutunu anlamaya çalıştığını söylüyor.

Gazetenin verdiği örneklerden birinde, koronavirüs belirtileriyle hayatını kaybeden bir kişinin eşinin yoğun uğraşları sonucunda, cenaze evinde 19 gün boyunca bekletilen cesetten örnek alındığı ve test sonucunun pozitif çıktığı aktarılıyor.

ABD'de federal yetkililerin ise 2021'e kadar bir resmi ölü sonucu açıklaması beklenmiyor.

 

KIRSAL BÖLGELERDE TEST ŞİKAYETİ

Özellikle kırsal bölgelerdeki doktorlar, ellerinde yeterli sayıda test olmadığını söylüyor. Doktorlar son iki ayda pek çok koronavirüs ölümünün kayıtlara grip veya zatürre olarak geçtiğini düşünüyor.

Bu da koronavirüs verilerini derleyen Ulusal Sağlık İstatistikleri Kurumu'nun yanlış veri toplamasına yol açıyor.

 

 

 

 

Güncellenme Tarihi : 9.4.2020 02:18

İLGİLİ HABERLER