Sağlık
  • 17.11.2020 23:59

Koronavirüs Sibirya'da mutasyona uğradı

Sibirya'da Mutasyona Uğramış Koronavirüs Keşfedildi.. Rusya'dan flaş koronavirüs açıklaması: "Virüs Sibirya'da mutasyon geçirdi"

Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketici Koruma Kurumu, virüsün Sibirya'da mutasyon geçirdiğini açıkladı.Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketici Koruma Kurumu (Rospotrebnadzor) Başkanı Anna Popova, Salı günü COVID-19 hakkında yeni bilimsel verileri sanal bir sempozyumda açıkladı.

Rusya'nın tüketici güvenliği izleme örgütü başkanı Salı günü yaptığı açıklamada , Covid-19'a neden olan koronavirüs türünün mutasyona uğramış bir versiyonunun Sibirya'da keşfedildiğini söyledi .

Rospotrebnadzor başkanı Anna Popova bilimsel bir sempozyumda yaptığı açıklamada, "Proteinlerde bazı değişiklikler görüyoruz ve Sibirya'da tespit edilen bu değişiklikler, bu bölgenin belirli mutasyonlarla kendi [koronavirüs] versiyonunu oluşturduğunu varsaymamıza izin veriyor" dedi.

Devlet tarafından işletilen TASS haber ajansının aktardığına göre Popova, şu ana kadar Rusya'da keşfedilen mutasyonların hiçbirinin virüsü daha bulaşıcı veya tehlikeli hale getirmediğini söyledi.

Popova, yabancı ve yerli koronavirüs genom analizinin "Batı Avrupa'dan büyük oranda ithal edilen virüs türlerini" olduğunu gösteridğni belirterek "Bizdekiler Çin'den farklı" dedi.

Popova, "Rusya'da bu yılın başlarından bu yana Çin'den gelmiş  hiçbir tür yok" dedi.

Şimdiye kadar hiçbir çalışma, Covid-19'a neden olan SARS-Cov-2'nin daha yeni varyantlarının öncekilerden daha bulaşıcı veya tehlikeli olduğunu göstermedi.

Güncellenme Tarihi : 17.11.2020 23:26

İLGİLİ HABERLER